Υποχώρησε στο 1,4% ο πληθωρισμός τον Μάιο από 1,9% τον Απρίλιο

Gazzetta team
Υποχώρησε στο 1,4% ο πληθωρισμός τον Μάιο από 1,9% τον Απρίλιο
Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Μάιο, στο 1,4% από 1,9% τον Απρίλιο, με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς να δεσμευθούν για μία απόσυρση της νομισματικής στήριξης, αναφέρει το Bloomberg.

Ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων - μειώθηκε στο 0,9% και διαμορφώθηκε επίσης σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 9,3% και είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2009.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προσπάθησε να υποβαθμίσει τις προσδοκίες ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο θα κάνει πολύ περισσότερα στην επόμενη συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη στο Ταλίν από το να αναγνωρίσει την πρόσφατη οικονομική πρόοδο στην Ευρωζώνη. Η απόδειξη ότι οι τάσεις των τιμών παραμένουν ασθενείς αναμένεται να τον βοηθήσει να διατηρήσει το μήνυμα ότι η κεντρική τράπεζας πρέπει να έχει υπομονή και να αντικρούσει τις εκκλήσεις ορισμένων συναδέλφων του να προχωρήσει σε πιο αποφασιστικά βήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ