Ελέφαντας καταπλάκωσε τον... κυνηγό του την ώρα που έπεφτε νεκρός (pic)

Gazzetta team
Ελέφαντας καταπλάκωσε τον... κυνηγό του την ώρα που έπεφτε νεκρός (pic)
Επαγγελματίας κυνηγός σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα την ώρα που έπεφτε νεκρός σε σαφάρι στη Ζιμπάμπουε.

Ένας επαγγελματίας Νοτιοαφρικανός κυνηγός σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα την ώρα που έπεφτε νεκρός σε ένα σαφάρι στη Ζιμπάμπουε. Το γεγονός έλαβε χώρα μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του επίσης κυνηγού φίλους, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι φαγώθηκε από κροκόδειλους. Ο Θιούνις Μπόθα, 51 ετών, βρισκόταν σε ένα παιχνίδι κυνηγιού στη Γκουάι της Ζιμπάμπουε με μία ομάδα κυνηγών την Παρασκευή όταν έπεσαν σε ένα κοπάδι ελεφάντων σε αναπαραγωγή.

Τρεις ελέφαντες όρμησαν στην ομάδα και ο Μπόθα άρχισε να τους πυροβολεί. Ένας τέταρτος ελέφαντας τότε εφόρμησε στους κυνηγούς από τα πλάγια pπλευροκοπώντας τους και έπιασε τον Μπόθα με την προβοσκίδα της.

Όταν το ζώο τον σήκωσε ψηλά ένας άλλος κυνηγός της ομάδας την πυροβόλησε. Όταν ο θηλυκός ελέφαντας έπεφτε νεκρός κατά λάθος προσγειώθηκε πάνω στον Μπόθα, λιώνοντάς τον. Ο Μπόθα ήταν πατέρας πέντε παιδιών.

Ο Μπόθα διηύθυνε μία κυνηγετική εταιρεία η οποία συγκέντρωνε πλούσιους Αμερικάνους που συμμετείχαν σε παραδοσιακά ευρωπαϊκού στυλ κυνηγητικά σαφάρι στην Νότια Αφρική. Ο Μπόθα ήταν καλός φίλος ένός άλλου επαγγελματία κυνηγού της Νότιαςε Αφρικής που σκοτώθηκε τον προηγούμενο μήνα σε σαφάρι στη Ζιμπάμπουε. Ο Σκοτ βαν Ζιλ που είχε εξαφανιστεί από τις 7 Απριλίου, πιθανολογείται ότι φαγώθηκε από κροκόδειλους όταν το σακίδιο πλάτης του βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Λιμπόρο.

Δείγματα που πάρθηκαν από στομάχια δύο σκοτωμένων κροκοδείλων έδειξαν ταυτοποίηση με το DNA του Ζιλ. Κομμάτι της μπότας παρόμοιας με αυτές που φορούσε ο Ζιλ την ημέρα που εξαφανίστηκε βρέθηκε επίσης στο στομάχι ενός τρίτου κροκοδείλου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Πηγή: koolnews.gr