Στο Άμστερνταμ άνοιξε «αυτοδιαχειριζόμενος οίκος ανοχής» υπό την αιγίδα του δήμου

Gazzetta team
Στο Άμστερνταμ άνοιξε «αυτοδιαχειριζόμενος οίκος ανοχής» υπό την αιγίδα του δήμου
Διαθέτει 14 βιτρίνες στο Βάλεν, την χαρακτηριστική περιοχή της ολλανδικής πρωτεύουσας με τους οίκους ανοχής.

Ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος από τις ίδιες τις ιερόδουλες οίκος ανοχής άνοιξε στο Άμστερνταμ υπό την αιγίδα του δήμου, που κάνει προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην βιομηχανία του σεξ.

Ο νέος οίκος ανοχής διαθέτει 14 «βιτρίνες» και εκτείνεται σε τέσσερα κτήρια στο Βάλεν, την χαρακτηριστική περιοχή του Άμστερνταμ με τους οίκους ανοχής. Θα απασχολεί περίπου 40 άτομα που θα έχουν ενεργό ρόλο στην διαχείρισή του, καθώς θα συμμετέχουν στον οργανισμό «My Red Light» που θα είναι υπέυθυνος για την λειτουργία του, μέσω του δήμου.

«Τα πάντα σε αυτό το πρότζεκτ έχουν διεκπαιρεωθεί από τις εργαζόμενες. Ελπίζω να έχουμε ευχάριστο χώρο εργασίας, όπου οι ιερόδουλες θα είναι αυτές που είναι και θα νιώθουν ευπρόσδεκτες», λέει στον Guardian μία από αυτές.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2000. Οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής πρέπει να έχουν άδεια και να υπακούουν στους δημοτικούς κανόνες, ενώ οι ιερόδουλες πληρώνουν κανονικά φόρους.

Ο νέος οίκος ανοχής φιλοξενείται σε τέσσερα κτήρια που ο δήμος αγόρασε το 2007 από τον διαβήτο πρώην ιδιοκτήτη πολλών κτηρίων στο Βάλεν τον «Χοντρό» Τσαρλς Γκέρτς, σε μια προσπάθεια να τον κάνει να εγκαταλείψει την περιοχή.

Τα δωμάτια του οίκου ανοχής αυτού είναι μεγαλύτερα και πιο χρωματιστά από ό,τι συνήθως στην περιοχή αυτή του Άμστερνταμ, ενώ στο σχέδιο είναι ακόμα και η διοργάνωση σεμιναρίων για τις ιερόδουλες.

Πηγή: protothema.gr