Μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη βόμβας έξω από γραφεία τράπεζας (pics)

Gazzetta team
Μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη βόμβας έξω από γραφεία τράπεζας (pics)
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, για το ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από το «χτύπημα» χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία τράπεζας, της Eurobank συγκεκριμένα, στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν λόγο για τρεις οργανώσεις.

Πρώτον, τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που πρόσφατα ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου με εκρηκτικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχοντας προειδοποιήσει ότι θα επανέλθει σύντομα, είχε αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη και εκείνη που είχε σημειωθεί έξω από το σπίτι της Γεωργίας Τσατάνη στα Εξάρχεια.

Δεύτερον, την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας το 2015.

Τρίτον, την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στην κλούβα των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης στα «χτυπήματα» στο υπουργείο Εργασίας, το 2016, και στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η έκρηξη

Η ισχυρή σχυρή έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 22:38 το βράδυ της Τετάρτης, σε γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στην Αθηνα.

Είχε προηγηθει απειλητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα στις 22:03 και δόθηκε χρονικό περιθώριο 35 λεπτά, για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα γραφεία του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Eurobank.

Το σημείο αποκλείστηκε εγκαίρως από την αστυνομία και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνα σε γειτονικά κτίρια για την απομάκρυνση ατόμων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν στην είσοδο του κτιρίου, μέσα σε σακίδιο πλάτης, ενώ η έκρηξη ήταν μεγάλης ισχύος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι δύο άνδρες έφτασαν έξω από τα γραφεία της τράπεζας με μηχανή και άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Εκεί βρισκόταν και ένας φύλακας, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Από την έκρηξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κτίριο της τράπεζας και στα γύρω κτίρια. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Ερευνα κάνουν στο σημείο τα κλιμάκια του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αναζητούν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ θα γίνει έρευνα και για υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Πηγή: iefimerida.gr