Ο Ντάισελμπλουμ για τη γκάφα του: Δεν έκανα έγκλημα πολέμου!

Gazzetta team
Ο Ντάισελμπλουμ για τη γκάφα του: Δεν έκανα έγκλημα πολέμου!
Στην κούραση τα ρίχνει τώρα ο Ντάισελμπλουμ ως προς την απερίγραπτη δήλωση που είχε κάνει για τις χώρες του νότου που ξόδευαν λεφτά σε ποτά και γυναίκες.

Στην κούραση τα ρίχνει τώρα ο Ντάισελμπλουμ ως προς την απερίγραπτη δήλωση που είχε κάνει για τις χώρες του νότου που ξόδευαν λεφτά σε ποτά και γυναίκες. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι αισθάνθηκε σαν να "διέπραξε έγκλημα πολέμου" μετά όμως το σάλο που ξέσπασε κι αφού είχε ξεστομίσει την ιδιαίτερα προσβλητική αποστροφή του.

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα "De Volkskrant" πάντως εμφανίστηκε να επιμένει στο μήνυμα που περνούσε με τα σχόλια αυτά, απλώς προτίμησε να το ελαφρύνει κάπως.

"Η κούραση ίσως έπαιξε κάποιο ρόλο, ήταν τρεις μέρες μετά τις ολλανδικές εκλογές. Ισως να το είχα θέσει διαφορετικά. Ομως ήταν ο τρόπος μου για να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές.

«Αλλά τι θα έπρεπε να πάρω πίσω; Κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα;», αναρωτήθηκε.

Τόνισε επίσης η δουλειά του στο Eurogroup τυγχάνει ακόμη εκτίμησης.

"Ο θυμός με τη συνέντευξη ήταν θυμός για τα οκτώ χρόνια πολιτικών κρίσης. Μέρος των χωρών της ευρωζώνης θεωρεί ότι οι πολιτικές αυτές είναι υπερβολικα βορειοευρωπαϊκές", τόνισε.


Πηγή: thetoc.gr