Αυτές είναι οι πόλεις που είναι αδύνατο να ζήσεις λόγω της ακρίβειας (pics)

Gazzetta team
Αυτές είναι οι πόλεις που είναι αδύνατο να ζήσεις λόγω της ακρίβειας (pics)
Αν η Αθήνα μας φαίνεται ακριβή, τότε οι παρακάτω πόλεις θα μας κάνουν να τα χάσουμε τελείως με το υψηλό κόστος διαβίωσης

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Livingmist Intelligence Unit (EIU), η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών πόλεων στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, οι πέντε από τις έξι πιο ακριβές πόλεις στην μεγάλη έρευνα του EIU βρίσκονται στην Ασία.

Το Χονγκ Κονγκ έρχεται δεύτερο, ενώ το Τόκιο, η Οζάκα και η Σεούλ είναι στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Η Ζυρίχη στην τρίτη θέση, είναι η πιο ακριβή ευρωπαϊκή πόλη.

Το Παρίσι και η Γενεύη βρίσκονται μαζί στην έβδομη θέση, ενώ στην 9η είναι η Κοπεγχάγη με τη Νέα Υόρκη στην 10η.

Η ετήσια έρευνα μετρά το κόστος ζωής σε 133 μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρισης των τιμών σε πάνω από 150 καθημερινά αγαθά και υπηρεσίες.

Η έκθεση έβγαλε και κάποια αποτελέσματα που μας παραξενεύουν, όπως για παράδειγμα το ότι η Σιγκαπούρη είναι περίπου 20% πιο ακριβή πόλη για να ζήσεις από ό,τι η Νέα Υόρκη.

Ένα άλλο «περίεργο» είναι το ότι ενώ το κόστος διαβίωσης σε ορισμένες ασιατικές πόλεις βρίσκεται σε άνοδο, ευρωπαϊκές πόλεις που παραδοσιακά ήταν ακριβές, γίνονται όλο ένα και πιο προσιτές.

Η υποτίμηση της λίρας μετά το Brexit «βοήθησε» ώστε το Λονδίνο να βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση των τελευταίων 20 ετών αναφορικά με το ακριβό κόστος διαβίωσης.

Από τις 16 πόλεις των ΗΠΑ στην κατάταξη μόνο το Σαν Φρανσίσκο, το Λέξινγκτον και το Κεντάκι «ακρίβυναν», αν και γενικότερα οι πόλεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι απλησίαστες για να ζήσεις.

Στο άλλο άκρο της λίστας, το Αλμάτι του Καζακστάν και το Λάγος της Νιγηρίας «κονταροχτυπιούνται» για τον τίτλο της πιο φθηνής πόλης του κόσμου.

Στα της Ευρώπης τώρα, το Βουκουρέστι και το Κίεβο έχουν το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.