Οι βασικοί μάρτυρες της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα σπάνε τη σιωπή τους

Gazzetta team
Οι βασικοί μάρτυρες της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα σπάνε τη σιωπή τους
Οχτώ μήνες μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος και το ποιοι τελικά επέβαιναν στο ταχύπλοο που συγκρούστηκε με τη λάντζα, δυο εκ των βασικών μαρτύρων σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν για όσα είδαν τις πρώτες στιγμές του δυστυχήματος.

Και ενώ η δικαστική έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες της τραγωδίας συνεχίζεται με τα ευρήματα του DNA στο σκάφος να διχάζουν, οι δυο άνθρωποι που βρέθηκαν τα πρώτα λεπτά στην παραλία της Πέρδικας και μετέφεραν τους επιβάτες του ταχύπλοου στο λιμάνι της Αίγινας μιλούν στο newsit.gr.

Ο Γιάννης Π, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος μετά τη μοιραία σύγκρουση, όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος στο απολογητικό του υπόμνημα, μιλώντας στο newsit.gr, αποκαλύπτει πως όταν κλήθηκε για βοήθεια από τον 77χρονο είδε στο σκάφος μόνο τον ίδιο, την 65χρονη και το ζευγάρι των ηλικιωμένων. «Αμέσως μετά το δυστύχημα με πήρε ο Θρασύβουλος για βοήθεια, να βρω ρυμουλκό και να πάμε στην Πέρδικα. Στο σκάφος ηταν τέσσερα άτομα, κανείς άλλος», λέει ο Γιάννης Π, προσωπικός φίλος του Θρασυβούλου Λυκουρέζου, ο οποίος ανέλαβε να βρει σκάφος προκειμένου να ρυμουλκήσει το ταχύπλοο στο λιμάνι της Αίγινας.

Παράλληλα, τονίζει ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, όπως του ομολόγησε ο 77χρονος όταν τον συνάντησε στην Πέρδικα, και επισημαίνει πως δεν είδε άλλους επιβάτες πέραν των τεσσάρων εμπλεκομένων, κάτι που ανέφερε και στη μαρτυρία του προς τον ανακριτή.

Την παρουσία μόνο του Θρασυβούλου Λυκουρέζου, της 65χρονης που έφυγε για τον Πειραιά αμέσως μετα το δυστύχημα, καθώς και του ζεύγους των ηλικιωμένων επιβεβαιώνει και ο Αντώνης Μ, ο «Ντόντος» της Αίγινας που κλήθηκε από τον φίλο του 77χρονου να μεταφέρει τους επιβάτες στο λιμάνι. «Μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Π και μου είπε να πάρω το σκάφος και να πάμε στην Πέρδικα. Όταν φτάσαμε ειδα τον Θρασύβουλο στο πηδάλιο και αλλα τρία άτομα, δεν υπήρχε άλλος πάνω στο σκάφος,το οποίο έπλεε ακυβέρνητο», περιγράφει ο Αντώνης Μ και εξηγεί ότι αφου μετέφερε το ταχύπλοο με τους επιβάτες στο λιμάνι της Αίγινας ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος έφυγε για το σπίτι του για να πάρει τα φάρμακα του και μετά να παραδοθεί στο λιμεναρχείο.

Η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και ο δικηγόρος του Θρασυβούλου Λυκουρέζου, Γιάννης Ηρειώτης, διαψεύδει τα ευρήματα DNA άλλων ατόμων στο ταχύπλοο την ωρα που οι δυο βασικοί μάρτυρες έρχονται να επιβεβαιώσουν πως τελικά στο «Ντουέντε» δεν επέβαιναν άλλα άτομα πέραν του 77χρονου χειριστή και των τριών συνεπιβατών του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πηγή: newsit.gr