Ο Ντάισελμπλουμ μαζεύει τώρα τις επίμαχες δηλώσεις

Gazzetta team
Ο Ντάισελμπλουμ μαζεύει τώρα τις επίμαχες δηλώσεις
Το μήνυμά του είχε αποδέκτες όλες τις χώρες της ευρωζώνης: η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις λέει τώρα ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν επέκρινε κάποια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του μετά τον σάλο και την απαίτηση να παραιτηθεί για τις αναφορές περί του άσωτου ευρωπαϊου νότου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ, οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

«Ο Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ή ομάδα χωρών. Το μήνυμά του είχε αποδέκτες όλες τις χώρες της ευρωζώνης: η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Πρέπει να τηρούμε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αυτό είναι σημαντικό σε προσωπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων τις αναφορές του επικεφαλής του Eurogroup.

« Η δήλωση Ντάισελμπλουμ είναι άστοχη και στην πραγματικότητα στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις, για να μην αναφερθούμε στη σεξιστική χροιά τους. Σε μια φάση που η ΕΕ είναι σε πολιτική αναζήτηση για τα επόμενα βήματα, δηλώσεις που διευρύνουν τα χάσματα δεν βοηθούν» ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος.

Πηγή: thetoc.gr