Μητσοτάκης: «Θα καταργήσω τον ειδικό φόρο στο κρασί»

Gazzetta team
Μητσοτάκης: «Θα καταργήσω τον ειδικό φόρο στο κρασί»
Για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και την επίσκεψή του στην έκθεση «Οινόραμα 2017».

«Διαπιστώνω, με ακόμα μεγαλύτερη χαρά, ότι ο κλάδος της αμπελουργίας, παρά τις πολλές δυσκολίες, είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος, με πολλά μικρά οινοποιεία, τα οποία παράγουν ποιοτικά κρασιά σε καλές τιμές και επιχειρούν επάξια να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουμε τον κλάδο της αμπελουργίας» ανέφερε ο κ Μητσοτάκης.

«Αποτελεί πάγια δέσμευσή μας η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ενός φόρου ο οποίος ούτε έσοδα απέφερε στο ελληνικό Δημόσιο και προσέθεσε φυσικά πολύ μεγάλη γραφειοκρατία στους παραγωγούς - ειδικά στους μικρούς παραγωγούς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε στις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν από κοινού πολιτεία και κλάδος για την προώθηση του ελληνικού κρασιού:

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μαζί, πολιτεία και κλάδος, για να υποστηρίξουμε το ελληνικό κρασί, να το προωθήσουμε στις αγορές της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού.

Να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και με την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και κυρίως να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης στην ελληνική περιφέρεια». ανέφερε ο κ Μητσοτάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του που οι νέες γενιές αμπελουργών, και οι νέοι άνθρωποι, επενδύουν σε αυτό το τόσο ελληνικό και διαχρονικό προϊόν επισημαίνοντας πως «η στήριξή μας στην προσπάθειά σας είναι δεδομένη».

Πηγή: topontiki.gr