Που και πώς αναζητούν τον μανιακό δολοφόνο του οδηγού ταξί

Gazzetta team
Που και πώς αναζητούν τον μανιακό δολοφόνο του οδηγού ταξί
Με την παραδοσιακή έρευνα αναζήτησης στοιχείων επιχειρούν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής να φθάσουν στα ίχνη του εμμονικού φονιά.

Με την παραδοσιακή έρευνα αναζήτησης στοιχείων, μαρτύρων, και οπτικού υλικού, πόρτα-πόρτα, δρόμο-δρόμο, επιχειρούν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, να φθάσουν στα ίχνη του «βουβού» και εμμονικού δολοφόνου του 52χρονου οδηγού ταξί.

Από τις περίπου 200 μαρτυρίες οδηγών ταξί, δέκα τουλάχιστον έχουν αξιολογηθεί ως σημαντικότερες, καθώς οι οδηγοί υποψιάζονται ότι είχαν επιβιβάσει τον δολοφόνο στα οχήματά τους από περιοχές της Κηφισιάς, ο οποίος τους είχε δώσει ως προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Οι συγκεκριμένοι αυτοκινητιστές, που έκαναν πιάτσα στην περιοχή, είχαν επιβιβάσει άτομο με τα χαρακτηριστικά του δράστη, για δρομολόγιο «τοπικού» χαρακτήρα. Αυτοί οι οδηγοί κατέθεσαν την «εμπειρία» και τις υποψίες τους για το συγκεκριμένο άτομο, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνουν στα σημεία επιβίβασης και την διαδρομή που ακολούθησαν μέσω του συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS). Και σε αυτή την έρευνα θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν κοινά επίμαχα σημεία κίνησης του υπόπτου, που ενδεχομένως βρίσκονται κοντά στον τόπο διαμονής του, και να αναζητήσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν αποτυπώσει καθαρότερα τα χαρακτηριστικά προσώπου, σωματοδομή, και ίσως κάποιο άλλο ιδιαίτερο στοιχείο του δράστη που θα βοηθήσει τις έρευνες.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί αναζητούν ίχνη του «εμμονικού» δολοφόνου, στα… 28 λεπτά της διαδρομής του άτυχου 52χρονου οδηγού, προς τον θάνατο, στον γρίφο της επιλογής της οδού Χαριλάου Τρικούπη ως χώρος «δολοφονικής τελετουργίας», στην απάντηση του ερωτήματος αν είναι κάτοικος της περιοχής, στο περιστατικό που προκάλεσε την εμμονή προς τους οδηγούς ταξί και στο μυστήριο του «αθόρυβου» όπλου.

Ο 52χρονος οδηγός ταξί, ήταν μέλος σε εταιρεία ΤΑΞΙ, με το όχημα να έχει εγκατεστημένο σύστημα εντοπισμού θέσης, και μέσα από το πρόγραμμα να υπάρχει η δυνατότητα αποτύπωσης του δρομολογίου που ακολούθησε την μοιραία νύχτα. Ο άτυχος αυτοκινητιστής, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του Αντένα ξεκίνησε από το σπίτι του, στη Νέα Ιωνία, στις 22:19 το βράδυ της Τετάρτης. Μέσω Πεύκης και Αμαρουσίου, βγήκε στη λεωφόρο Κηφισίας. Λίγο πιο πάνω από το ΚΑΤ, έστριψε δεξιά στο Ζηρίνειο, μετά από μία μικρή στάση, στη οδό Λεβίδου. Εκεί θεωρούν οι αστυνομικοί ότι πιθανότατα επιβίβασε τον δράστη. Μετά από 28 λεπτά από την αναχώρησή του από το σπίτι, στις 22:47, σταμάτησε στην οδό Κοκκιναρά, με το στίγμα του GPS να μεγαλώνει. Εκεί σταμάτησε και το… σήμα ζωής του άτυχου οδηγού ταξί.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, σε δεύτερο χρόνο, θα επιδοθούν και σε μία ηλεκτρονική έρευνα αναζήτησης «αποτυπωμάτων» χρηστών, που χρησιμοποιούν οικιακές συνδέσεις, και συμμετέχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια βίας και δολοφονιών στους δρόμους. Και αυτό γιατί δεν αποκλείουν την απομακρυσμένη πτυχή του συνδυασμού μιας ψυχοπαθητικής προσωπικότητας παράλληλα με τον εθισμό σε προσομοιώσεις δολοφονιών μέσω… online gaming.

Κάποιες από τις τελευταίες εκδόσεις παιχνιδιών τέτοιου τύπου, που συμπεριλαμβάνουν και σενάρια εξόντωσης αυτοκινητιστών, έχουν συσχετιστεί με μαζικές δολοφονίες ατόμων αλλά και με μεμονωμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ακόμη και… οδηγού ταξί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, παρότι εκτιμούν ότι ο δράστης έχει εμμονή προς τους οδηγούς ταξί, έχοντας ως κίνητρο κάποιο ασήμαντο περιστατικό που προκάλεσε το δολοφονικό του μένος, δεν μπορούν να αποκλείσουν έναν παράλληλο εθισμό με βίαια διαδικτυακά παιχνίδια που του έδωσαν την «ιδέα» πραγμάτωσης των δολοφονικών του ενστίκτων.


Πηγή: thetoc.gr