Οι 3 συμβουλές του Μπιλ Γκέιτς για να πετύχεις στην ζωή σου

Gazzetta team
Οι 3 συμβουλές του Μπιλ Γκέιτς για να πετύχεις στην ζωή σου
Τα 3 πράγματα που έχει να πει ο ιδρυτής της Microsoft στους νέους ανθρώπους


Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών και η Microsoft, η εταιρεία που ίδρυσε το 1975 μαζί με τον Πολ Άλεν, παραμένει ο κυρίαρχος στον κόσμο της πληροφορικής.

Σήμερα ο Γκέιτς έχει αποσυρθεί από την καθημερινή διαχείριση της Microsoft και ασχολείται αποκλειστικά με το φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει μαζί με τη σύζυγό του, Μελίντα.

Ωστόσο, από καιρού εις καιρόν, ο Γκέιτς κάνει μια βόλτα στις αναμνήσεις του και από αυτές δίνει συγκεκριμένες συμβουλές σε νέους ανθρώπους που επιδιώκουν να κάνουν καριέρα.

Πρόσφατα, ο Γκέιτς μίλησε στο Reddit και από τη συνομιλία του με τους χρήστες εκεί, προέκυψε το «χρυσό τρίγωνο» των συμβουλών που ο ίδιος θα έδινε στον εαυτό του αν μπορούσε να γυρίσει στα 19 του χρόνια με την πείρα που διαθέτει σήμερα.

Αυτές οι συμβουλές είναι οι εξής:

1. Η ευφυΐα είναι πολυδιάστατη: «Θα έλεγα ότι η εξυπνάδα δεν είναι μονοδιάστατη ούτε τόσο σημαντική όσο τη θεωρούσα στα 19 μου», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας, ωστόσο ότι η περιέργεια είναι σημαντική και πρέπει να καλλιεργείται.

2. Τα ταξίδια είναι απαραίτητα: «Συνιστώ ταξίδια στον αναπτυσσόμενο κόσμο πριν κάποιος κλείσει τα 40 του χρόνια», τονίζει, λέγοντας ότι ένα ταξίδι του στην Αφρική το 1993 τον ώθησε να δημιουργήσει το ίδρυμά του.

3. Η συμπεριφορά ως μάνατζερ πρέπει να είναι καλή: ο Γκέιτς, εκτός από εσωστρεφής ήταν γνωστός και για το πόσο σκληρός μάνατζερ ήταν, με παλιούς του συνεργάτες να μετρούν τις… ύβρεις που χρησιμοποιούσε σε διάφορες συσκέψεις. «Όταν ήμουν νεώτερος δεν ήμουν και πολύ καλός στις κοινωνικές επαφές μου, αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να αλλάξει. Ίσως έπρεπε να είμαι περίεργος και να ωριμάσω», είπε ο Γκέιτς.

Πηγή: topontiki.gr