Αφαίρεσαν μισό τόνο καλώδια στην Πάτρα

Gazzetta team
Αφαίρεσαν μισό τόνο καλώδια στην Πάτρα
Η αξία τους ξεπερνούσε τα 25.000 ευρώ - Οι δράστες εγκατέλειψαν το φορτηγάκι τους και τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια

Είχαν κάνει επάγγελμα τις... κλοπές καλωδίων τρεις «κυνηγοί» χαλκού που δρούσαν στην Πάτρα! Από τις δυο κλοπές που διέπραξαν μέσα σε ένα μήνα σε εγκαταστάσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, είχαν αρπάξει πάνω από έναν τόνο καλώδια που η αξία τους ξεπερνάει τα 25.000 ευρώ.

Η παράνομη δράση τους πήρε τέλος το βράδυ της Κυριακής, όταν η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε πως άγνωστοι είχαν αρπάξει καλώδια χαλκού βάρους μισού τόνου και αξίας 10.000 ευρώ από μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών και διέφυγαν με αγροτικό φορτηγάκι στο οποίο τα φόρτωσαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τους τρεις δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή πεζή εγκαταλείποντας το φορτηγάκι με τα κλοπιμαία.

Όμως, μετά από έρευνες εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα στο Ρίο ένας 40χρονος Έλληνας που προσήχθη στην Ασφάλεια και διαπιστώθηκε ότι μαζί με τους δύο συνεργούς του είχαν αρπάξει καλώδια χαλκού αξίας 15.000 ευρώ από άλλη εταιρεία στην ίδια περιοχή, στις 18 Ιανουαρίου. Σε βάρος του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, ενώ το φορτηγάκι της σπείρας κατασχέθηκε.


Πηγή: protothema.gr