Άναυδος ο Ομπάμα από την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (pics)

Gazzetta team
Άναυδος ο Ομπάμα από την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (pics)
Ο προσωπικός φωτογράφος του Ομπάμα, ο Πιτ Σόουζα, ανέβασε στο instagram μια υπέροχη φωτογραφία προκαλώντας τον θαυμασμό των follower του

Στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου σε κάθε του επίσκεψη και φυσικά και στην Ελλάδα βρίσκεται ο Πιτ Σόουζα, ο φωτογράφος τουΛευκού Οίκου που ευθύνεται για τις υπέροχα στιγμιότυπα του Προέδρου τα τελευταία 8 χρόνια.

Σήμερα, ήταν μαζί με τον Πρόεδρο στην επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο της Ακρόπολης από όπου ανέβασε μία φωτογραφία.

Την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα στο μουσείο, η οποία εντυπωσίασε τον Πλανητάρχη.

«Alexander The Great» έγραψε στη λεζάντα προκαλώντας τον θαυμασμό των followers του σε όλο τον κόσμο.

Alexander The Great.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Pete Souza (@petesouza) στις

Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρέθηκε το 1886 κοντά στο Ερέχθειο και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, διεκδικεί τα πρωτεία ως ένα από τα καλύτερα σωζόμενα και πιο όμορφα γλυπτά του. Ο Μακεδόνας στρατηλάτης παριστάνεται σε νεαρή ηλικία, όπως θα ήταν την εποχή της επίσκεψής του στην Αθήνα, μετά τη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ. Κύρια χαρακτηριστικά είναι τα πλούσια μαλλιά του, τα σφριγηλά μάγουλα, το στραμμένο προς τα επάνω βλέμμα και τα μισάνοιχτα χείλη.

Η μορφή αποδίδεται με εξιδανικευμένα χαρακτηριστικά, όπως συνήθως συμβαίνει με τα πορτρέτα του νεαρού βασιλιά. Έχει θεωρηθεί ως πρωτότυπο έργο του γλύπτη Λεωχάρη, που φιλοτέχνησε και τα χρυσελεφάντινα πορτρέτα της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας στο Φιλίππειο της Ολυμπίας ή ως ρωμαϊκό αντίγραφο του έργου του γλύπτη Λυσίππου.

Πηγή: thetoc.gr