Τα παπαδοσχολεία που μας έλειπαν και ο Αρχιεπίσκοπος – Απογοήτευση...

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Τα παπαδοσχολεία που μας έλειπαν και ο Αρχιεπίσκοπος – Απογοήτευση...
Ο Χρήστος Κιούσης παρακολούθησε (δυστυχώς) τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου περί δημιουργίας straight σχολείων και αναρωτιέται πόσο μεσαίωνα αντέχουμε ακόμα....

Ανέκαθεν άκουγα με σκεπτικισμό τα καλά λόγια και τους επαίνους για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το πόσο πράος, ήσυχος, δημοκράτης, λογικός, μετριοπαθής άνθρωπος είναι... Όταν κάποιος μιλάει σε αργό τέμπο και χαμηλόφωνα, δεν είναι αυτόματα ήρεμος και πράος κι όταν δεν ανεβάζει εγκωμιαστικά περί Χρυσής Αυγής σχόλια στο προσωπικό του facebook όπως ο Αμβρόσιος(!), τότε δεν είναι αυτόματα και μετριοπαθής...

Το σύστημα της Ελληνικής Εκκλησίας είναι συνοδικό, όπερ μεθερμηνευόμενον η ιερά σύνοδος είναι αυτή που εκλέγει τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο. Όπως καταλαβαίνετε το House of Cards και οι εκλογές στην ΕΠΟ ωχριούν μπροστά σε ό,τι γίνεται για να εκλεγεί ο επικεφαλής του ελληνορθόδοξου χριστεπώνυμου πλήθους. Τα λεφτά είναι πολλά Άρη ή αν θέλετε follow the money...

Όσες lifestyle συνεντεύξεις και να δώσεις και όσους επικοινωνιολόγους, γιατί ναι μισθοδοτεί και τέτοιους η ελληνική εκκλησία, και αν επιστρατεύσεις κάποια στιγμή, δε θα μπορέσεις να κρυφτείς από την πραγματική σου φύση. Αν μάλιστα πάρει και πολύ αέρα ο κώλος σου κι αμολήσεις τους παρατρεχάμενους για να σου κλείσουν μια “πραγματική” συνέντευξη, αυτοί κόβουν γρήγορα λάσπη μόλις ακούσουν τη μια, μοναδική και αυτονόητη δημοσιογραφική απαίτηση: συνέντευξη χωρίς προετοιμασμένες ερωτήσεις και επί παντός επιστητού.

Σαν να ακούω ήδη τον αντίλογο για το φιλάνθρωπο πρόσωπο της εκκλησίας και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου, για την εκκλησιαστική ΜΚΟ που τρέχει να συνδράμει, για την αλληλεγγύη, τη στοργή και την αγάπη... Όλα καλά ρε μάγκες αλλά δε θα έπρεπε να τα αναφέρετε όλα αυτά ΠΟΤΕ. Θα έπρεπε να είναι σιωπηλά ευκόλως εννοούμενα. Αφήστε να τα διαφημίζουν οι επιχειρηματίες ως δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όχι εσείς.

Δε θα έπρεπε να τα ανασύρετε κάθε φορά που ανοίγει συζήτηση για εκκλησιαστική περιουσία, για απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, που το “Χαμόγελο του Παιδιού πληρώνει και άλλες τέτοιες εγκόσμιες αφορμές, γιατί τότε το “έργο” σας γίνεται business plan. Πόσα πληρώνετε, πόσα προσφέρετε και πόσα εισπράττετε τελικά, για να βγάλουμε το λογαριασμό. Μη διανοηθείτε να αρχίσετε πάλι το παραμύθι περί αδερφωμένου λαού και κλήρου και περί της συμβολής της εκκλησίας στους απελευθερωτικούς αγώνες του γένους, γιατί διαβάσαμε ιστορία και πέραν του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών(;) Βιβλίων.

Μία και μόνη κουβέντα του Ιερώνυμου έφτασε χτες βράδυ για ξεγυμνωθεί ο βασιλιάς. “Ο Αμβρόσιος αυτά που επισημαίνει δεν είναι λάθος, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα λέει.” 'Οχι Μακαριώτατε, ο τρόπος μια χαρά είναι. Τον φασίστα, τον χουντικό, τον μισάνθρωπο, τον μισογύνη, το ρατσιστή έτσι τον θέλω. Να μου τα λέει κατάμουτρα και να κερδίζουμε χρόνο κι εγώ κι αυτός. Το παραμύθιασμα και το λάου λάου φοβάμαι, τα σιγανά τα ποταμάκια με τις μειλίχιες φωνούλες και τα ιδρωμένα χέρια.

Στην Κύπρο ο εκεί Αρχιεπίσκοπος θέλει να πατάξει την ανωμαλία της ομοφυλοφιλίας δημιουργώντας σχολεία υπό την σκέπη της εκκλησίας. Λυπάμαι προκαταβολικά γιατί θα βρίσκονταν εύκολα γονείς, να γράψουν τα παιδιά τους στα μεσαιωνικά εκπαιδευτήρια. Εδώ τα ντύνουν με κουστουμάκια και γραβατούλες και ψάλλουν πάνω από τα κεφάλια τους παρέα με τον αριστερό υπουργό παιδείας. (Αδωνις και Φίλης λεγόμαστε...)

Να του θυμίσω του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ότι υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Άνθιμου λειτουργούσε το Παπάφειο στη Θεσσαλονίκη, όταν βίαζαν τον 7χρονο και σιωπούσαν βολικά όλοι. Αγανάκτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την έξαρση των ομοφυλοφίλων και θέλει να καταργήσει την παρά φύσιν ύπαρξή τους.

Ας επαναλάβω την ύβρι που δημόσια εξέφρασα κάποτε, όταν κάποιος από δαύτους τόνιζε ότι δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία στην πλάση του Θεού. Στην πλάση λοιπόν αυτή υπάρχουν τα πάντα ως φυσιολογικά, εκτός από τους εκ πεποιθήσεως άγαμους μαυροντυμένους ρασοφόρους. Θα προσέθετα τους νίντζα, αλλά δεν γνώρισα ποτέ κάποιον προσωπικά ώστε να ρωτήσω...

Στο μεταξύ το ελληνικό κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση για άρση ασυλίας του βουλευτή Νικολόπουλου, ο οποίος είχε προβεί σε ομοφοβικές δηλώσεις. Μάλιστα φίλοι μου. Η πρόταση καταψηφίστηκε σε κοινοβούλιο, όπου ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ έχει την πλειοψηφία. Που να μην δήλωνες και άθεος ρε Αλέξη...

Μήπως φορέσεις κατευθείαν εγκόλπιον πριν τη γραβάτα;

Μετά τις 24 μονάδες διαφοράς στην τελευταία δημοσκόπηση, μήπως να προβάρεις το καλλιμαύχιον; Πριν παραδώσω το κείμενο τούτο στην ανάγνωση και στο σχολιασμό των ομοδόξων μου, αφουγκράζομαι ήδη τις απορίες. Είμαι άθεος; Είμαι ομοφυλόφιλος; Μήπως είμαι κομμουνιστής; Όπως μου είπε κάποτε ένας φίλος gay barman, είμαι άντρας, straight και λευκός, άρα βρίσκομαι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Βασικά ό,τι γουστάρω είμαι κι αν υπάρχει τελικά Θεός, πράγμα που θα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, θα το εξομολογηθώ απευθείας στον ίδιο.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.