Πένθος στη Κρήτη: Έρανος για να ταφεί στην Αλβανία ο 6χρονος Νικόλας που πνίγηκε

Newsroom
Πένθος στη Κρήτη: Έρανος για να ταφεί στην Αλβανία ο 6χρονος Νικόλας που πνίγηκε
Συγκινεί η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και άλλων χωριών για την στήριξη της οικογένειας

Στο πένθος βυθίστηκε η Άρβη Ηρακλείου μετά τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του.

Το παιδί έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβει η μητέρα του που εκείνη την ώρα πρόσεχε το τεσσάρων μηνών αδελφάκι του και πήγε μόνο του στην θάλασσα για να βουτήξει και δεν υπήρχε κάποιος να τον επιβλέψει.

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην Άρβη έλεγξαν οι αρχές που διερευνούν την υπόθεση της τραγωδίας με τον μικρό Νικόλα. Την προανάκριση επίσημα διενεργεί το Λιμενικό με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι το άτυχο αγοράκι πνίγηκε, όμως θέλουν να εξαντλήσουν και την παραμικρή υποψία μήπως και έχει συμβεί κάτι άλλο, αν και το αποκλείουν.

Την ίδια στιγμή, έρανος γίνεται στην Άρβη της Κρήτης ώστε να μεταφερθεί στην Αλβανία η σορός του 7χρονου Νικόλα, που πνίγηκε την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr επιθυμία του πατέρα της και της μητέρας του άτυχου παιδιού, είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει αυτό το ταξίδι ούτε μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας.

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης γίνεται γνωστό πως αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του Νικόλα στην πατρίδα του, ενώ ξεκινά έρανος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεισφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που πενθεί.