Η νέα τάση στο TikTok «τα σπάει»: Γυναίκες καταστρέφουν πράγματα για να εκτονωθούν (vid)

Η νέα τάση στο TikTok «τα σπάει»: Γυναίκες καταστρέφουν πράγματα για να εκτονωθούν (vid)
Αυτά τα μοναδικά καταφύγια έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν έναν ασφαλή χώρο για τις γυναίκες ώστε να εκφράσουν ελεύθερα το θυμό και την απογοήτευσή τους.

Τα τελετουργικά οργής είναι η τελευταία τάση που σαρώνει το διαδίκτυο, με τις γυναίκες να πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να συμμετάσχουν σε τελετές κραυγών και συνεδρίες σπασίματος αντικειμένων.

Η Mia Banducci, πιο γνωστή με το διαδικτυακό της πρόσωπο Mia Majik, είναι μια μηχανικός κυβερνοασφάλειας που μετατράπηκε σε αυτοαποκαλούμενη «intuwitch». Διοργανώνει καταφύγια με τελετουργίες οργής που επιτρέπουν στις γυναίκες να απελευθερώσουν τα συσσωρευμένα συναισθήματα μέσω δυνατών κραυγών και σωματικών χτυπημάτων με ραβδιά και άλλα αντικείμενα στο έδαφος.

@miamagik Rage Rituals are one of my greatest honors to lead during my retreats. Check out my YT for the full video. If you want to experience a rage ritual with me and a group of sisters, I’m hosting 2 retreats this fall. #womensretreat #rageritual #spiritualretreat #spiritualtiktok #queendom ♬ LABOUR - the cacophony - Paris Paloma

Οι τελετουργίες οργής της Banducci έχουν εξελιχθεί από μικρές συγκεντρώσεις με φίλους σε εκτεταμένες ολονύκτιες αποδράσεις. Η επερχόμενη εκδήλωσή της τον Αύγουστο στη Γαλλία έχει τιμή μεταξύ 6.500 και 8.000 δολαρίων. Κατά τη διάρκεια αυτών των τελετουργιών, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να σκεφτούν καταστάσεις στις οποίες ένιωσαν αδικημένοι, ενώ ουρλιάζουν και χτυπούν ξύλα στο έδαφος μέχρι εξάντλησης.

Αυτές οι τελετουργίες οργής έχουν κερδίσει σημαντική προσοχή σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok. Γυναίκες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για τέτοιου είδους κατασκηνώσεις.

Η τεχνική πίσω από αυτές τις τελετουργίες, γνωστή ως scream therapy, πρωτοπορήθηκε από τον διάσημο επαγγελματία ιατρό Dr. Arthur Janov. Αυτή η θεραπευτική μέθοδος περιλαμβάνει την απελευθέρωση του βαθιά ριζωμένου συναισθηματικού πόνου μέσω της φωνητικής έκφρασης, μια πρακτική που αγκαλιάστηκε και προσαρμόστηκε από τους Banducci, Ricchetti και άλλους πνευματικούς ηγέτες.