Ιερέας κατηγορείται για απάτη με κρυπτονομίσματα αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ: Ισχυρίζεται ότι δε συνεννοήθηκε καλά με τον Θεό

Επιμέλεια: Newsroom
Ιερέας κατηγορείται για απάτη με κρυπτονομίσματα αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ: Ισχυρίζεται ότι δε συνεννοήθηκε καλά με τον Θεό
Ο ιερέας κατηγορείται ότι συγκέντρωσε σχεδόν 2,8 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης ενός «πρακτικά άχρηστου» κρυπτονομίσματος με την ονομασία INDXcoin.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη που έχει αναστατώσει τη χριστιανική κοινότητα του Ντένβερ, ο διαδικτυακός πάστορας Eligio «Eli» Regalado και η σύζυγός του, Kaitlyn Regalado, κατηγορούνται για αστική απάτη που αφορά ένα σχέδιο με κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν από τον Επίτροπο Ασφαλειών του Κολοράντο, το ζευγάρι κατηγορείται ότι συγκέντρωσε σχεδόν 2,8 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης ενός «πρακτικά άχρηστου» κρυπτονομίσματος με την ονομασία INDXcoin.

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι οι Regalados στόχευσαν μέλη της χριστιανικής κοινότητας του Ντένβερ, προωθώντας το INDXcoin ως «επένδυση χαμηλού κινδύνου και υψηλού κέρδους». Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική, το κρυπτονόμισμα ήταν στην πραγματικότητα «μη ρευστοποιήσιμο και πρακτικά άχρηστο». Μια τέτοια ασυμφωνία, εάν αποδειχθεί, θα υποδείκνυε παραβίαση των αυστηρών νόμων του Κολοράντο για την καταπολέμηση της απάτης ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των κρυπτονομισμάτων, τα οποία συνήθως μετατρέπονται σε μετρητά ή άλλα νομίσματα μέσω ψηφιακών πλατφορμών.

Σε μια ανατροπή της υπόθεσης, ο Eli Regalado, σε ένα πρόσφατο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, προσέφερε μια μάλλον ασυνήθιστη υπεράσπιση. Επιβεβαίωσε ότι κέρδισε 1,3 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις κρυπτονομισμάτων, μέρος των οποίων δαπανήθηκε για την ανακαίνιση ενός σπιτιού. Ο Regalado ισχυρίζεται ότι η δαπάνη αυτή έγινε κατόπιν θείας εντολής. Η δήλωσή του: «Είτε άκουσα λάθος τον Θεό ή ο Θεός δεν έχει ακόμη τελειώσει με αυτό το έργο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τα πολύπλοκα και συχνά θολά νερά των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, ιδίως όταν αυτά διαπλέκονται με θέματα πίστης και κοινοτικής εμπιστοσύνης.