Viral το βίντεο που δείχνει πυροσβέστες να αναδεικνύουν τον κίνδυνο που εγκυμονεί το τηγάνισμα κατεψυγμένης γαλοπούλας (vid)
Οι κάτοικοι στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για την Ημέρα των Ευχαριστιών και οι τολμηροί σεφ μπορεί να σκέφτονται να τηγανίσουν τη γαλοπούλα, το φαγητό που πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη μέρα. Ωστόσο, οι πυροσβέστες από το Broward Sheriff και το Miami-Dade συμβουλεύουν έντονα κατά αυτής της μεθόδου μαγειρέματος, τονίζοντας τους εγγενείς κινδύνους.
Το τηγάνισμα μιας γαλοπούλας περιλαμβάνει τη βύθιση του πουλιού σε μια μεγάλη δεξαμενή με καυτό λάδι, που θερμαίνεται με προπάνιο. Η Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας (NFPA) προειδοποιεί ότι τέτοιες φριτέζες ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια. Επισημαίνουν ότι οι συσκευές αυτές όχι μόνο απαιτούν σημαντική ποσότητα λαδιού, το οποίο θερμαίνεται σε ακραίες θερμοκρασίες, αλλά και ότι το λάδι διατηρεί τη θερμότητά του για ώρες μετά την απενεργοποίησή του, επιτείνοντας τον κίνδυνο.
@bbcnews This is your sign to properly thaw your turkey this Thanksgiving. #Thanksgiving #Turkey #ThanksgivingTurkey #US #SafetyTips #FriedTurkey #ThanksgivingDinner #USHoliday #FoodTok #BBCNews ♬ original sound - BBC News
Για όσους είναι αποφασισμένοι να τηγανίσουν τη γαλοπούλα τους, είναι απαραίτητο να τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας. Ο πρωταρχικός κανόνας είναι να μην επιχειρήσετε ποτέ να τηγανίσετε μια κατεψυγμένη γαλοπούλα, πρέπει να έχει αποψυχθεί και στεγνώσει εντελώς.