Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός στη Λευκίμμη, σε εξέλιξη επιχείρηση για την εκκένωση του νοσοκομείου

Newsroom
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός στη Λευκίμμη, σε εξέλιξη επιχείρηση για την εκκένωση του νοσοκομείου
Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Λευκίμμης στον Έβρο.

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς. Νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις.

Ο άνθρωπος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμμης, από όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της στον Έβρο ενώ αυτή την ώρα η πυρκαγιά κατακαίει την «καρδιά» του στενού πυρήνα στο δάσος της Δαδιάς, όπου είναι και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πουλιών.

Σε ετοιμότητα για την πιθανή εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στο χωριό Άβαντας.

Οι κάτοικοι του χωριού βλέπουν την πύρινη λαίλαπα να μπαίνει στην κοινότητα και να απειλεί τα σπίτια και τις περιουσίες τους και φοβούνται τα χειρότερα.


Με ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στην πλατεία της Παλαγίας στα λεωφορεία, απ’ όπου μεταφέρθηγκαν προς Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, το 112 κάλεσε τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους. Έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής. Παραμένουν επί τόπου και επιχειρούν 214 άνδρες της Πυροσβεστικής με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ και συνδράμουν και εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ, όπως και ο ελληνικός στρατός.