Συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού που έσωσε τον τουρίστα στην Κρήτη: «Σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη το πόδι του» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού που έσωσε τον τουρίστα στην Κρήτη: «Σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη το πόδι του» (vid)
Με σοκαριστικές λεπτομέρειες περιέγραψε η γιατρός τον σοβαρό τραυματισμό του 45χρονου τουρίστα, του οποίου το πόδι ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχου.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από τη μαρτυρία της γιατρού Δανάης Δημητριάδη, η οποία την Κυριακή (13/8) ήταν αυτή που έσωσε τον 45χρονο Ισπανό τουρίστα που τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς κατά τον μεγάλο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Χανιά.

Όπως είπε η 32χρονη γιατρός Δανάη Δημητριάδη, που καλύπτει τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν στο φαράγγι της Σαμαριάς, «υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό».

Στη συνέχεια η γιατρός περιέγραψε στην ΕΡΤ τι αντιμετώπισε όταν έφτασε στο σημείο, περίπου στη μέση του φαραγγιού, που βρισκόταν ο 45χρονος τουρίστας. «Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος» είπε η κυρία Δημητριάδη και συμπλήρωσε: «εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα».

Όπως είπε «δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι' αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαρίας, γι αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα».