Η στιγμή που ξύλινη γέφυρα στην Άρτα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια περαστικών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η στιγμή που ξύλινη γέφυρα στην Άρτα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια περαστικών (vid)
Η γέφυρα ένωνε την όχθη με το τεχνητό νησάκι στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας, και κατέρρευσε χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος.

Κατέρρευσε on camera η ξύλινη γέφυρα στο παραποτάμιο μητροπολιτικό πάρκο στην Άρτα. Η γέφυρα ένωνε την όχθη με το τεχνητό νησάκι στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας, και κατέρρευσε χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος.

Διευκρινίζεται ότι ήδη απαγορευόταν να ανέβει κάποιος στη γέφυρα καθώς είχαν παρατηρηθεί φθορές. Ωστόσο, από κάτω συχνά συγκεντρώνονταν κόσμος και κυρίως παιδιά που τάιζαν τις χήνες και τις πάπιες.

Η ανακοίνωση του δήμου Άρτας για την κατάρρευση της γέφυρας

Από την πλευρά του ο δήμος Άρτας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί».

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι ήδη από τον χειμώνα, πριν από τι 15 Ιανουαρίου είχαν γίνει σχετικές αναφορές από πολίτες ότι η εν λόγω γέφυρα είχε σοβαρές φθορές και ήταν έτοιμο να πέσει.

Σημειώνεται ότι το Παραποτάμιο Μητροπολιτικό Πάρκο Άρτας (γνωστό και ως παραλίμνιο) έχει έκταση 165 στρέμματα και βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Άραχθο, στην ανατολική άκρη της πόλης.

Η λίμνη γύρω από την οποία διαμορφώθηκε το πάρκο είναι τεχνητή και αποτελεί έναν χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης για πεζοπόρους, ποδηλάτες και παιδιά.