Ακριβότερα και τα ποτά φέτος: Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στα νησιά, το κόστος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vid)

Ακριβότερα και τα ποτά φέτος: Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στα νησιά, το κόστος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vid)
«Τσουχτερές» οι τιμές στα ποτά, αφού έχουν αυξηθεί αρκετά.

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και η διάθεση για εξόδους είναι στα ύψη, όπως και οι τιμές. Συγκεκριμένα, έως και 37% έχουν αυξηθεί οι τιμές στα ποτά κυρίως στα νησιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News», όσοι επισκεφτούν για το τριήμερο την Πάρο και τη Νάξο, για να πιούν ένα ποτό στα πιο φημισμένα και πολυσύχναστα μαγαζιά των δύο νησιών, θα δώσουν από 10 ευρώ μέχρι και 15 ευρώ.

Για μία παρέα τεσσάρων ατόμων που θα θελήσει να παραγγείλει φιάλη, εκεί οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα τη μάρκα και τα ml.

Νάξος

-10 ευρώ το απλό ποτό, 12 ευρώ το σπέσιαλ, 14 ευρώ το premium.

Πάρος

-Τα απλά ποτά, τα απλά τζιν, οι απλές βότκες πάνε στα 120 ευρώ. Τα premium είναι ανάλογα τι premium θα είναι και τι τιμή θα έχει αναλογικά. Έχουν ανέβει προς τα πάνω όντως κατά 1-2 ευρώ. Συγκεκριμένα ανεβαίνει στα 10 ευρώ εκεί που ήταν 8.

Όσοι προτιμήσουν βέβαια ένα μπουκάλι σαμπάνιας, εκεί η τιμή ξεκινάει από τα 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 ευρώ.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιο φθηνό το ποτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που κυμαίνεται στα 8-9 ευρώ, ένα δηλαδή πάνω σε σχέση με πέρυσι. Η φιάλη για μία παρέα τεσσάρων ατόμων ξεκινάει από τα 90 ευρώ.

«Ένα ποτό απλό ξεκινάει από τα 9 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 11-12. Πέρυσι το έβρισκες και με 7,5 χαμηλότερη τιμή. Τα σπέσιαλ ξεκινούσαν από 9,5-10 και καταλήγαμε στα 14 φέτος ξεκινάμε από 10,5 και πηγαίνουμε στα 15», ανέφερε ένας επιχειρηματίας.

Τα κοκτέιλ ξεκινάνε από 12 ευρώ και τα πιο εξεζητημένα κοστολογούνται μέχρι και 16 ευρώ.

Στις κάβες που προμηθεύουν τα μαγαζιά, ένα μπουκάλι βότκα που πέρυσι κόστιζε 31 ευρώ και 10 λεπτά, τώρα το αγοράζουμε στα 32 και 70. Μπουκάλι ουίσκι από 25,50 φέτος έχει φτάσει τα 28 ευρώ. Το τζιν 12% πάνω, όταν πέρυσι είχε 32,60 και φέτος 36,50.

«Την τελευταία φορά ήμουν εδώ Φεβρουάριο, τώρα είναι Ιούνιος και η διαφορά είναι αισθητή. Σίγουρα λόγω πληθωρισμού αλλά και οι μισθοί δεν συμβαδίζουν».

Για ένα ζευγάρι που θα φύγει για το τριήμερο, αν πάρει ο καθένας από ένα ποτό τη φορά, γυρνώντας πίσω με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα διαπιστώσουν πως έχουν δώσει 100€ μόνο για αλκοόλ.