Οδοντίατρος εξηγεί το λάθος που κάνουν όλοι με την οδοντόβουρτσά τους: «Αν το κάνεις αυτό, τη διαλύεις»

Επιμέλεια: Newsroom
Οδοντίατρος εξηγεί το λάθος που κάνουν όλοι με την οδοντόβουρτσά τους: «Αν το κάνεις αυτό, τη διαλύεις»
Όπως φαίνεται όλοι όσοι προσέχουν τη στοματική τους υγιεινή κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Η στοματική υγιεινή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Το καλό και σχολαστικό πλύσιμο των δοντιών είναι το Α και το Ω και κάτι που δεν πρέπει να παραλείπουμε μετά από τα γεύματα. Ένας γιατρός τώρα αποκαλύπτει τι κάνουμε λάθος τόσο καιρό.

Όπως φαίνεται όμως, υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλοι καθημερινά και πρέπει να σταματήσουμε, όπως αναφέρει η βρετανική Sun.

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο Sahil Patel, βουρτσίζουμε τα δόντια μας λάθος και αυτό έχει να κάνει με την οδοντόβουρτσα.

Το λάθος, λοιπόν, είναι ότι πολλοί από εμάς βρέχουμε την οδοντόβουρτσά μας πριν προσθέσουμε την οδοντόκρεμα.

«Αν το κάνεις αυτό, την διαλύεις. Η οδοντόκρεμα έχει ήδη τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Αν είναι υγρή, αυτό την κάνει να αφρίζει πιο γρήγορα και σε κάνει να την φτύσεις νωρίτερα».

Σύμφωνα πάντα με τον δρ. Patel, προτείνει να επιλέγουμε νήμα αντί για μεσοδόντια βουρτσάκια. «Συχνά οι άνθρωποι κρατούν τη βούρτσα τους σε γροθιά. Δεν πρέπει να νιώθετε ότι κάνατε ένα τρίψιμο στα δόντια», προσθέτει.

«Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας χτυπούν πάνω στο δόντι, δεν κάνετε καλή δουλειά. Οι τρίχες πρέπει να είναι ίσιες στα δόντια και θα πρέπει να νιώθετε ένα απαλό άγγιγμα».

Όσον αφορά τη σειρά με την οποία καθαρίζετε τα δόντια σας, ο δρ. Patel συνιστά να ξεκινάτε από πίσω προς τα εμπρός. «Το πίσω μέρος είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι στο καθάρισμα, γι’ αυτό θα συνιστούσα να ξεκινήσετε πρώτα από εκεί» είπε.

«Αν ξεκινήσετε από το μπροστινό μέρος και κάνετε το πίσω τελευταίο, είναι πιο πιθανό να σταματήσετε».