Γιατί τα Memorabilia είναι ό,τι ακριβότερο στο πλανήτη των συλλεκτών!

Newsroom
Γιατί τα Memorabilia είναι ό,τι ακριβότερο στο πλανήτη των συλλεκτών!
Tη φανέλα του Diego από το Μουντιάλ του 1986 και τα Air του Jordan από τους τελικούς του 1998, είναι μάλλον δύσκολο να τα έχετε, αλλά για ψάξτε στην ντουλάπα, γιατί όλο και κάποιο σπάνιο memorabilia μπορεί να έχετε «αρπάξει» από τις ελληνικές ομαδάρες!

Είμαστε το Trace ‘n Chase, μια πρωτοποριακή εταιρεία, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα, από την δίψα και την διάθεση μας να δώσουμε στους αμέτρητους φαν του αθλητισμού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ευκαιρία να γνωρίσουν το ”hobby” της συλλογής καρτών! Να αποκτήσουν μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα, που θα διακοσμούν το γραφείο, το σπίτι ή την εταιρεία τους, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ και θα κάνουν ατελείωτες συζητήσεις με τους φίλους τους, κυνηγώντας μία καινούργια κάρτα σε ένα μεταμεσονύχτιο live break. Και πάνω απ’ όλα, να είναι… βαθμολογημένη η κάρτα!

ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ PROMO CODΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ TRACE ‘N CHASE, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ GAZZETTA.GR!

Θα έχετε ακούσει συχνά ανθρώπους να αναφέρονται σε «αναμνηστικά» αντικείμενα που έχουν μια μοναδική και ανεκτίμητη θέση στη συλλογή τους. Και αυτό είναι αλήθεια καθώς η αξία ενός αναμνηστικού αντικειμένου συνδέεται έντονα με τη συναισθηματική σχέση του συλλέκτη με το άτομο ή το γεγονός που του θυμίζει το κομμάτι αυτό.

Τα «αναμνηστικά», παγκοσμίως γνωστά ως Memorabilia μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ένα εισιτήριο συναυλίας/κινηματογράφου, ένα bubblehead, μία κάρτα, μία μπάλα μπάσκετ, ένα κράνος Αμερικανικού ποδοσφαίρου, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και φυσικά, είδη ένδυσης, φανέλες αθλητών, εξοπλισμός προθέρμανσης, κορδέλες, ρακέτες τένις ή κορδόνια.

....

Οτιδήποτε μπορεί να σας θυμίσει και να σας επιτρέψει να συνδεθείτε με τον αγαπημένο σας ηθοποιό, διασημότητα, αθλητή ή και εκδήλωση εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Τα ακριβότερα memorabilia στην ιστορία!

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, διαβάζουμε διαρκώς ειδήσεις για memorabilia, φανέλες και παπούτσια, αθλητών, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα θρυλικά παπούτσια του MJ, η φανέλα του Diego από το Μουντιάλ του 1986, η φανέλα του Magic από τις εποχές του Showtime και βεβαίως η ασύλληπτη συλλογή του Karl Malone από την Dream Team, είναι λίγα μόνο από τα αντικείμενα που μπήκαν σε δημοπρασίες με αντίτιμο μερικά… εκατομμύρια δολάρια. Και δικαίως, καθώς αποτελούν ανεκτίμητα κειμήλια της παγκόσμιας αθλητικής κουλτούρας.

Τα αναμνηστικά αντικείμενα μπορεί να αναφέρονται σε οτιδήποτε αυθεντικό ή αντίγραφο, υψηλής ή χαμηλής χρηματικής αξίας. Όταν βέβαια μιλάμε για αντικείμενα κάποιας χρηματικής αξίας, θα πρέπει να περιμένετε κάποιο είδος άμεσης σύνδεσης αυτού με τον ηθοποιό/διασημότητα/αθλητή. Παραδείγματα περιλαμβάνουν κομμάτια ρούχων που φοριούνται από παίκτες και τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε συλλεκτικές κάρτες, υπογραφές επί του αντικειμένου, φανέλες που έχουν φορεθεί σε παιχνίδια, ρούχα ηθοποιών και εξοπλισμός που φοριέται στο σετ και σχεδόν οτιδήποτε μπορείς να σκεφτεί. Αρκεί φυσικά να είναι πιστοποιημένα αυθεντικά…

....

Εάν είστε έτοιμοι να ξοδέψετε σημαντικά ποσά για την αγορά αναμνηστικών αντικειμένων, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα είδη συνοδεύονται από την κατάλληλη πιστοποίηση. Στον κλάδο των συλλεκτικών καρτών και αναμνηστικών, υπάρχουν μερικές γνωστές εταιρείες που πρέπει να γνωρίζετε, οι οποίες και πιστοποιούν την αυθεντικότητα της σύνδεσης μεταξύ των αθλητών και των αναμνηστικών τους.

Τέτοιες εταιρείες είναι, μεταξύ άλλων, η Beckett Authentication Services, η PSA/DNA Authentication Services, η Panini Authentic, η Fanatics, η JSA και άλλες. Αυτές οι εταιρείες πιστοποιούν τα είδη αναμνηστικών όσον αφορά τη σύνδεσή τους με τον αθλητή επί τόπου και προσφέρουν ένα πιστοποιητικό ελέγχου ταυτότητας, μαζί με έναν αντίστοιχο μοναδικό αριθμό ταυτότητας για κάθε αντικείμενο που επικυρώνουν καθώς και ένα αυτοκόλλητο (ή ένα ολόγραμμα) που τοποθετείται στο αντικείμενο και έχει τον ίδιο αριθμό ταυτότητας που ταιριάζει με το έγγραφο. Ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια προσφέρει το γεγονός ότι μπορείτε να μεταβείτε στις βάσεις δεδομένων των ιστότοπων των εταιρειών αυτών και να ελέγξετε τον μοναδικό αριθμό ταυτότητας που παρέχεται από τον πωλητή του αντικειμένου.

....

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό στο site του υπεύθυνου ελέγχου ταυτότητας, μπορείτε να αρχίσετε να αμφισβητείτε τη γνησιότητα του πιστοποιητικού…

‘Έχετε υπόψιν σας ότι ορισμένοι αθλητές παρέχουν ακόμη και τη δική τους πιστοποίηση για τα αντικείμενα που υπογράφουν.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι εταιρείες πιστοποίησης, τις περισσότερες φορές, δεν ελέγχουν την ταυτότητα του ίδιου του αντικειμένου, παρά τη σύνδεση του με τον αθλητή (για παράδειγμα, πιστοποιούν την υπογραφή του αθλητή στο αντικείμενο). Έτσι, για παράδειγμα, εάν θέλετε να αγοράσετε μια μπάλα μπάσκετ με την υπογραφή του Magic Johnson που συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τον μοναδικό αριθμό ταυτότητας της πιστοποίησης στη βάση δεδομένων της εταιρείας πιστοποίησης. Εάν αυτά συμφωνούν, τότε θα πρέπει να διαβάσετε την περιγραφή του προϊόντος για να δείτε σε ποιον τύπο φανέλας υπέγραψε ο Magic Johnson.

....

Στην κατηγορία των φανέλων μπορείτε να έχετε φανέλες Pro-Style, Swingman, Association, Game-Worn κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα, μια φανέλα Pro-Style είναι μια φανέλα χωρίς όνομα, χαμηλού κόστους που χρησιμοποιείται ευρέως από εταιρείες και αθλητές κατά τη διάρκεια των συνεδριών υπογραφής. Οι φανέλες Swingman, Association, Hardwood Classics ή ό,τι άλλο όνομα βρίσκουν οι κατασκευαστές αθλητικών ενδυμάτων αποτελούν επώνυμα προϊόντα και επίσημα εμπορεύματα που μπορείτε να βρείτε σε επίσημα και αδειοδοτημένα μαγαζιά.

Η ποιότητα διαφέρει μεταξύ αυτών των τύπων φανέλας και αυτό αντικατοπτρίζεται στην τιμολόγηση των αναμνηστικών. Αν ψάχνετε μια φανέλα που έχει φορεθεί σε ένα επίσημο παιχνίδι (με υπογραφή ή όχι), τότε η αυθεντικότητά της είναι σίγουρα απαραίτητη στο αντικείμενο και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από φωτογραφίες/εικόνες ως αποδεικτικά στοιχεία.

Αντικείμενα που φοριούνται ή χρησιμοποιούνται σε παιχνίδια θεωρούνται ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» των αθλητικών αναμνηστικών και συνήθως έχουν την μεγαλύτερη αξία.

....

Παρόμοιες ταξινομήσεις ποιότητας είναι διαθέσιμες για κράνη ποδοσφαίρου, ρόπαλα του μπέιζμπολ, μπάλες μπάσκετ/ποδοσφαίρου και κάθε είδους αθλητικά αναμνηστικά στην αγορά. Όσο πιο «επίσημο» είναι ένα αντικείμενο, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία του.

Είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι πάντα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπογραφή στο αντικείμενο συνοδεύεται από τον απαραίτητο έλεγχο ταυτότητας/πιστοποίησης. Κανείς δεν θέλει να αγοράσει μια επίσημη μπάλα μπάσκετ Wilson NBA που έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα επίσημο παιχνίδι και είναι υπογεγραμμένη από τον Michael Jordan αλλά το αυτόγραφό δεν έχει επικυρωθεί.

Ανακεφαλαιώνοντας, αναζητήστε τον αγαπημένο σας αθλητή, βρείτε διαθέσιμα αναμνηστικά αντικείμενα, ελέγξτε την αυθεντικότητά τους όπου απαιτείται και, ναι, αποκτήστε ένα κομμάτι ιστορίας στο Trace ‘n Chase!

Αυτά τα ωραία και πολύ ενδιαφέροντα για την ώρα και μην ξεχνάτε το promo code σε όλα τα προϊόντα του Trace ‘n Chase για τους αναγνώστες του Gazzeta καθώς και τον μοναδικό διαγωνισμό στο Instagram για μια αυθεντική υπογεγραμμένη φανέλα του μυθικού Jason Williams aka “White Chocolate’’, από τους Sacramento Kings.

Ακολούθησε το Trace ‘n Chase σε Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Linkedin, αλλά και το κανάλι μας στο YouTube και μάθε τα πάντα γύρω από το #thehobby!