Απαλλαγή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ζητά η εισαγγελέας

Απαλλαγή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ζητά η εισαγγελέας
Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αφού δικαστές και ένορκοι ακούσουν τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Nα απαλλαγεί ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ λόγω αμφιβολιών για δυο από τις τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων την περίοδο 2007-2015 πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το reader.gr, για τις άλλες δύο, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, αδίκημα ωστόσο που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και πλέον έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας ανέφερε: «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις.

Όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Αναφερόμενη και στους γονείς των κοριτσιών, η εισαγγελέας σημείωσε πως: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά».

Ακόμα είπε: «Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».