Πρώην στέλεχος της ByteDance ισχυρίζεται χρήση bots για ενίσχυση του TikTok

Παύλος Παπαπαύλου
Πρώην στέλεχος της ByteDance ισχυρίζεται χρήση bots για ενίσχυση του TikTok
Φαίνεται πως η δημοφιλής πλατφόρμα χρησιμοποίησε και μη παραδοσιακές μεθόδους.

Το TikTok δίνει ακόμη μια μεγάλη μάχη στην αγορά της Αμερικής, αλλά φαίνεται πως μία ακόμη δίκη έρχεται να δυσκολέψει τα πράγματα.

Πρώην στέλεχος της ByteDance (ιδιοκτήτριας εταιρείας) ισχυρίζεται πως το TikTok χρησιμοποίησε bots και έκλεψε περιεχόμενο για να ενισχύσει την αλληλεπίδραση των χρηστών στην εφαρμογή.

Η μήνυση που κατατέθηκε από τον πρώην επικεφαλής μηχανικών Yintao Yu αναφέρει πως η ByteDance τον απέλυσε αφού αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει πρακτικές κλοπής υλικού από άλλες εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η ByteDance λειτούργησε ως πλατφόρμα προπαγάνδας της κινεζικής κυβέρνησης και πως οι εργαζόμενοι στην Κίνα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα Αμερικανών χρηστών.

Ο τρόπος λειτουργίας που καταγγέλλεται περιγράφει μια εποχή πριν από 5 χρόνια και έρχεται στη δημοσιότητα σε μια στιγμή που σίγουρα θα δυσκολέψει την κατάσταση για το TikTok στις ΗΠΑ που έχει έρθει αντιμέτωπο ακόμη και με απαγόρευση λειτουργίας.

Μέσα σε όλα, ο Yu αναφέρει πως οι Κινέζοι «πείραξαν» και το Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok για να εξαφανίζει περιεχόμενο σχετικά με διαμαρτυρίες πολιτών στο Hong Kong.

Τέλος, ανέφερε πως η εταιρεία χρησιμοποίησε ακόμη και bots για να «φουσκώσει» τα στατιστικά της εφαρμογής και να κερδίσει έδαφος σε όλες τις αγορές του πλανήτη δείχνοντας μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών.

Πηγή εικόνας: PC Mag Australia