Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Η προφητική συνομιλία της Νικολούλη το 2019 με τον «σκληρό» που συνελήφθη (vid)

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Η προφητική συνομιλία της Νικολούλη το 2019 με τον «σκληρό» που συνελήφθη (vid)
Η αρχή του τέλους στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, έντεκα χρόνια μετά.

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν ο 26χρονος τότε Μάριος Παπαγεωργίου βρήκε βασανιστικό θάνατο στα χέρια των απαγωγέων του. Εφτά χρόνια μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου Μάριου, η Αγγελική Νικολούλη συνέχιζε με εντατικούς ρυθμούς την έρευνα για να λάμψει η αλήθεια και να εντοπιστούν τα οστά του 26χρονου οπτομέτρη.

Το 2019 είχε επικοινώνησε πάλι με έναν από τους δύο συλληφθέντες που ανήκε στην πρώτη ομάδα του εγκεφάλου και κανείς τότε δεν την άγγιζε. Η συνομιλία αυτή βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Τα όσα είπε ο κατηγορούμενος, αλλά και η επιθετικότητά του προκαλούν ανατριχίλα. Κατηγορούσε την Αγγελική Νικολούλη ότι προβάλει μία λανθασμένη εικόνα για το πρόσωπό του.

Οι Αρχές αποφάσισαν να χτυπήσουν κατάστηθα τη φερόμενη ως πρώτη εγκληματική ομάδα του εγκέφαλου, που τόσα χρόνια κανείς δεν άγγιζε. Τα μέλη της, όπως πιστεύεται, συμμετείχαν στην απαγωγή, δολοφονία και εξαφάνιση της σορού του άτυχου νέου.

Οι δύο άνδρες, 53 και 54 χρόνων αντίστοιχα, που συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και αρπαγή κατά συναυτουργία, πρόκειται να απολογηθούν σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου. Οι δύο αστυνομικοί γιοι του εγκέφαλου, ο ένας εν ενεργεία και ο άλλος απόστρατος, αναμένεται να απολογηθούν για την ίδια βαριά κατηγορία στα μέσα Μαΐου. Για την υπόθεση εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα.

Ο ανακριτής που ερευνά τα εγκλήματα της πρώτης ομάδας του εγκέφαλου, δείχνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Μάριου και να βρεθούν τα οστά του.

Το «Τούνελ» έφερε στο φως άγνωστες συνομιλίες με τους «σκληρούς» της ομάδας, που έριχναν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον. Παρουσίασε ένα μέρος από την κουβέντα που είχε με τον εγκέφαλο της συμμορίας μέσα από τις φυλακές, όπου εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Τα λεγόμενά του, αποκτούν άλλη βαρύτητα με τις σημερινές εξελίξεις.

Η μητέρα: Ήρθε η ώρα να τους πω εγώ συλλυπητήρια

Η μητέρα του Μάριου νιώθει να δικαιώνεται έντεκα χρόνια μετά. Μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, αποκαλύπτει όσα της είχαν πει στο δικαστήριο οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Μαΐου.

«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δεν μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω και δεν το βάζω κάτω», λέει η κυρία Βαρβάρα και συνεχίζει: «Να πω τα συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια. Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Η δημοσιογράφος ενημέρωσε την μητέρα του Μάριου ότι ακολουθούν και άλλες συλλήψεις από την πρώτη ομάδα που είχε αποκαλύψει το «Τούνελ». «Εσείς είστε η αιτία που αποκαλύφθηκαν και σε ευχαριστώ πολύ», απάντησε η κυρία Βαρβάρα και τόνισε: «Με την υπομονή, τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, φτάνουμε στην άκρη. Με έπαιρναν από κανάλια και μου έλεγαν ότι ο γιος μου είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά αλλά εσύ απέδειξες ότι υπήρχε η κακοήθεια τους».

Η προφητική κουβέντα της Αγγελικής με τον «σκληρό» που συνελήφθη

Εφτά χρόνια μετά την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου, η Αγγελική Νικολούλη συνέχιζε με εντατικούς ρυθμούς την έρευνα για να λάμψει η αλήθεια και να εντοπιστούν τα οστά του. Το 2019 είχε επικοινωνήσει πάλι με ένα μέλος της πρώτης ομάδας, που σήμερα συνελήφθη. Τα όσα είπε ο κατηγορούμενος αλλά και η επιθετικότητά του, προκαλούν ανατριχίλα.

«Πες μου ρε Αγγελική γιατί έχω νευριάσει», είπε φανερά εκνευρισμένος όταν σήκωσε το τηλέφωνο. Όταν η δημοσιογράφος τον ενημέρωσε πως έρχονται εξελίξεις, απάντησε: «Τι είναι αυτά που λες ρε συ; Έχω κάνει κάτι; Αγγελική είμαι από τον Πύργο και φοράω παντελόνια. Δεν έχω καμία σχέση».

Όταν η δημοσιογράφος του είπε πως γνωρίζει ότι ο ίδιος ήταν στην πρώτη ομάδα που απήγαγε και δολοφόνησε τον Μάριο, απάντησε: «Δεν έχω κάνει τίποτα κορίτσι μου, δεν καταλαβαίνεις; Επειδή ήμουν άνεργος, μιλούσα με αυτόν τον …..(εγκέφαλο)…. στα τηλέφωνα, γιατί θα μου έβρισκε δουλειά. Τα έχετε δέσει και τα έχετε πλάσει όπως θέλετε, ειδικά εσύ.»

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η δημοσιογράφος τον παρότρυνε να μιλήσει και να πει την αλήθεια πριν αποκαλυφθεί η δράση του. «Μωρέ δεν πάει να γίνει οτιδήποτε δεν με ενδιαφέρει», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Ο γιος του που είναι; Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Θα πάω στα δικαστήρια και θα λάμψει η αλήθεια. Μα κάνει μπαμ ποιος το έχει κάνει ρε παιδιά. Γιατί δεν μιλάει; Στο τελευταίο δικαστήριο του είπα μίλα ρε…».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πόλεμο» εναντίον του. «Με πολεμάνε. Δε ξέρω ποιος τα κάνει όλα αυτά. Γιατί με φωνάξανε τώρα; Τι θα μου κάνουν; Έχουν στα χέρια τους κάτι; Ας μου κάνουν δίωξη, θα πάω να μιλήσω στον ανακριτή».

Τι έλεγε ο αστυνομικός γιος του εγκέφαλου

Ένα χρόνο μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου, η Αγγελική Νικολούλη είχε έρθει σε επαφή με τον γιο του εγκέφαλου της συμμορίας. Ήταν αστυνομικός σε ευαίσθητη υπηρεσία και το όνομά του ακούστηκε από μάρτυρες στην όλη υπόθεση αφού λειτουργούσε για λογαριασμό του πατέρα του και δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του Μάριου.

«Σε έψαχνα γιατί υπάρχουν κενά», του είπε η δημοσιογράφος και ο αστυνομικός απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι. Υπάρχουν κενά, αλλά αυτή είναι δική σας δουλειά να τα βρείτε».

Η δημοσιογράφος επέμεινε: «Αλλά κι εσύ είσαι στο Σώμα και θα έπρεπε να είχες κάνει κάτι άλλο. Ένα πράγμα θέλω να σε ρωτήσω, για το δρόμο εκείνο με το αυτοκίνητο τη νύχτα». Ο αστυνομικός φανερά ταραγμένος αρνήθηκε να απαντήσει και έκλεισε το τηλέφωνο…

Τι έλεγε στην Αγγελική ένα άλλο μέλος της «σκληρής» ομάδας

Η επίμονη έρευνα του «Τούνελ» στη συμμορία που απήγαγε και εξαφάνισε τον Μάριο, μετράει κάποια χρόνια. Ένα από τα μέλη της ασύλληπτης μέχρι πρότινος πρώτης ομάδας, τα μπέρδευε την ώρα της επικοινωνίας που είχε με τη δημοσιογράφο και οι απαντήσεις του προκαλούσαν ερωτηματικά.

Προσποιούταν ότι είχε λυπηθεί για το χαμό του Μάριου και για τη μητέρα του, που τόσα χρόνια δεν μπορεί να του ανάψει ένα κερί. «Χαρά στο κουράγιο σας που βοηθάτε και μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτό το παιδάκι που αγωνιά η μάνα του να του ανάψει ένα κεράκι. Παναγιά μου μακάρι να βγει κάποιος να πει τι του έκανε και να τον βρει η μάνα του».

Όταν η δημοσιογράφος τον ενημέρωσε πως θα ακολουθήσουν διώξεις και θα κληθεί να απολογηθεί για κακουργήματα, άλλαξε τελείως ο τόνος της φωνής του: «Γιατί τα βάζουν μαζί μου δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι. Ήμουν στη Λευκάδα προτού γίνουν αυτά».

Στην επόμενη ερώτηση της Νικολούλη γιατί οι άλλοι της παρέας να πουν ότι τη νύχτα της απαγωγής και δολοφονίας ήταν μαζί τους, επικαλέστηκε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη γυναίκα του εγκέφαλου, που τον αναζητούσε στη Λευκάδα όπου βρισκόταν. «Μου είχε πει ότι εσείς είστε στη Λευκάδα κι εμείς εδώ τρέχουμε…»

Μόνο που αυτή η συνομιλία έγινε μέρες μετά τη δολοφονία...

Υποστήριξε ότι γνωρίστηκε με τον εγκέφαλο, όταν έμπλεξε με την εταιρία αυτοκινήτων. «Αυτόν μου τον είχε γνωρίσει ο …. (διευθυντής) , ότι ήταν κάτι στη CIA, ήταν ένας μεγάλος στρατηγός. Αποδείχθηκε πως ήταν ο απατεώνας. Αυτόν τον μα...κα και συγγνώμη που μιλάω έτσι. Ο ηλίθιος. Δε ξέρω τι έχει παιχτεί με αυτόν τον αλήτη».

Πώς έφτασαν οι Αρχές στους «σκληρούς» της πρώτης ομάδας

Ο Καναδός ερευνητής που όρισε η οικογένεια, αποκωδικοποίησε όλες εκείνες της τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών της συμμορίας, που είχε αγνοήσει η ΕΛ.ΑΣ. και παρέδωσε μία τεκμηριωμένη έκθεση στον ανακριτή που άνοιξε το δρόμο για τις νέες συλλήψεις.

Έχουν καταγραφεί συνομιλίες τους με τον «εγκέφαλο» που ζητά εναγωνίως να μάθει αν τέλειωσαν τη «δουλειά» που τους είχε αναθέσει. Όπως πιστεύουν οι αρχές, η «δουλειά» ήταν η εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου.

Εγκέφαλος: «Το φτιάξατε; Κάνατε τη δουλειά;»

Γ.Κ. (53χρονος συλληφθείς ): «Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε».

Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο ίδιος λέει στον εγκέφαλο που τον κάλεσε για να βρεθούν, ότι είναι πεθαμένοι στην κούραση και δεν μπορεί να τον συναντήσει.

Γ.Κ. (53χρονος συλληφθείς): «Όχι. Ίσως το βράδυ. Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα».

Ένδειξη ενοχής αποτελεί για τις αρχές και η αναφορά στις μεταξύ τους απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες πως είχαν οδηγήσει έως και 400 χλμ. εκείνη την ημέρα. Μια απόσταση δηλαδή πολλαπλάσια αυτής που ανέφεραν αρχικά.