Καταγγελία της ΕΣΗΕΑ: Δημοσιογράφος έχασε το 55% της ακοής του από βόμβα κρότου λάμψης της ΕΛ.ΑΣ

Newsroom
Καταγγελία της ΕΣΗΕΑ: Δημοσιογράφος έχασε το 55% της ακοής του από βόμβα κρότου λάμψης της ΕΛ.ΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, στην συγκέντρωση για τα Τέμπη την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, στην συγκέντρωση για τα Τέμπη την περασμένη Πέμπτη (16/3) στο Σύνταγμα.

Χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στον δημοσιογράφο Νίκο Χριστοφάκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας».

Τραυματισμοί φωτορεπόρτερ από την ΕΛ.ΑΣ

Παρόμοιες καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας από τους αστυνομικούς κατά εργαζομένων των ΜΜΕ σε διαδηλώσεις για τα Τέμπη, έχουν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος, καταγγέλλει πως κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη της απεργίας της 16ης Μαρτίου και τις πορείες για τα Τέμπη, οι αστυνομικές δυνάμεις «ρίξανε πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου 2 χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου».

Ο φωτορεπόρτερ υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα με διάγνωση απώλειας ακοής και του χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή για πέντε ημέρες. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Ζήλος τραυματίστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 5 Μαρτίου. Ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στην περιοχή της κάτω κοιλίας από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα