Συναγερμός για τη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη: Εντοπίστηκαν σοβαρές ρωγμές και τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Newsroom
Συναγερμός για τη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη: Εντοπίστηκαν σοβαρές ρωγμές και τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σοβαρές ζημιές εντοπίστηκαν στην γέφυρα των Σερβίων με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στα μεγάλα οχήματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κοζάνη, καθώς εντοπίστηκαν σοβαρές ρωγμές στη γέφυρα των Σερβίων, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στα μεγάλα φορτηγά και τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας ελήφθη από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

«Οι ζημιές αφορούν σε σοβαρές ρωγμές που διαπιστώθηκαν κατά την -εκτεταμένη και αναλυτική με ειδικό εξοπλισμό - τεχνική επιθεώρηση που πραγματοποίησαν το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, ο μηχανικός της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Παναγιώτης Πανέτσος με τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Κατάκαλο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν όλο τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο, οπότε και αναμένεται να δοθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία η γέφυρα. Με βάση την ίδια ανακοίνωση, η τελευταία επιθεώρηση της γέφυρας είχε γίνει το 1995, έπειτα από τον σεισμό του Μαΐου εκείνης της χρονιάς, ενώ «μετά τις εργασίες επισκευής των σοβαρών ρωγμών, θα ακολουθήσει μεγάλη συνολική συντήρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων».

Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που δόθηκε στην κυκλοφορία το 1975, είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους σχεδόν 1,4 χιλιομέτρων. Η γέφυρα αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κοζάνης και 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σερβίων.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Α) Ανακοινώνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων, με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Κοζάνης- Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

Β) Η κυκλοφορία των παντός είδους οχημάτων, με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και μέγιστο ύψος 4 μέτρα, τα οποία έχουν αναχώρηση και προορισμό σε περιοχές εντός της Π.Ε. Κοζάνης, διεξάγεται ως ακολούθως:

Από το 30ο χλμ της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)- Αυλές- Γούλες- Ρύμνιο- Γέφυρα Ρυμνίου- Υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο- Καισαρειά (περιφερειακή οδός)- Επαρχιακή Οδό Άνω Κώμης-Καισαρειάς- εκ νέου είσοδος στο υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο – διασταύρωση με τη Δημοτική Οδό Κοζάνης-Καρυδίτσας-Αριστερά προς Καρυδίτσα-δεξιά προς Δημοτική Οδό Καρυδίτσας-Λευκόβρυσης- Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής- Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

Η κυκλοφορία των παντός είδους οχημάτων, με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, με κατεύθυνση από Λάρισα προς Κοζάνη και αντίστροφα, θα διεξάγεται μέσω της Εγνατίας Οδού, είτε προς Γρεβενά είτε προς Βέροια.

Γ) Η στένωση της Εθνικής Οδού Κοζάνης Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), με περιορισμό του πλάτους κυκλοφορίας στα τέσσερα (4) μέτρα και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται στα 40χλμ/ ώρα.

Δ) Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στην Εθνική Οδό Κοζάνης Λάρισας, διεξάγεται κανονικά, ρυθμιζόμενη από τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες για την εναλλακτική μονοδρόμηση της οδού «από την Χ/Θ 18+900 έως την Χ/Θ 20+300».