Η ιστορία μιας γυναίκας που η μνήμη της μηδενίζεται κάθε δύο ώρες μετά από «τραυματικό» ατύχημα

Newsroom
Η ιστορία μιας γυναίκας που η μνήμη της μηδενίζεται κάθε δύο ώρες μετά από «τραυματικό» ατύχημα
Μια φοιτήτρια έπασχε από σοβαρή απώλεια μνήμης που αφορούσε τον εγκέφαλό της, ο οποίος ουσιαστικά επαναρυθμιζόταν κάθε δύο ώρες μετά από μια τραυματική διάσειση.

Η Riley Horner ξυπνούσε κάθε πρωί από τις 11 Ιουνίου 2019, νομίζοντας ότι ήταν ακόμα 11 Ιουνίου 2019. Εκείνη την ημερομηνία, η έφηβη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την παρακολούθηση ενός χορού στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις, όπου ένα αγόρι που έκανε crowd surfing έπεσε και προσγειώθηκε πάνω της.

Αφού έκαναν μερικές εξετάσεις, όλα φαίνονταν καλά στους γιατρούς, οπότε η Riley στάλθηκε στο σπίτι της - μόνο που δεν ήταν καθόλου καλά.
Μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την έξοδο από το νοσοκομείο, η Riley είχε μια σειρά από 30 έως 45 κρίσεις, σύμφωνα με τη μαμά της Sarah.

Το επόμενο πρωί, η τότε 16χρονη ξύπνησε και ήταν σαν να μην είχαν συμβεί ποτέ τα τραυματικά γεγονότα της προηγούμενης ημέρας. Απ' όσο ήξερε, ήταν 11 Ιουνίου και θα πήγαινε σε χορό εκείνο το βράδυ.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η μνήμη της επανέρχονταν σε εκείνη την ημερομηνία κάθε δύο ώρες.

Όταν συνειδητοποιούσε ότι δεν ήταν αυτή η ημερομηνία, πήγαινε στο τηλέφωνό της και έβρισκε αμέτρητες ενημερώσεις στην εφαρμογή Σημειώσεις για να την ενημερώσει για όλα όσα συνέβησαν μετά το ατύχημα.

Αφού έψαχνε και έψαχνε για έναν γιατρό που θα μπορούσε να βοηθήσει με την ιατρική ανωμαλία της Riley, η οικογένειά της βρήκε τελικά μια ομάδα στη Γιούτα που μπόρεσε να τη διαγνώσει με μια σειρά εξετάσεων.

Αποδείχτηκε ότι η Riley είχε υποστεί σοβαρή διάσειση που δεν είχε γίνει αντιληπτή από άλλες εκτιμήσεις και είχε υποστεί TBI (τραυματική εγκεφαλική βλάβη).

Η TBI επηρέασε την ικανότητα της Riley να εστιάζει, να θέτει προτεραιότητες, να εστιάζει και να αποθηκεύει πληροφορίες.

Όταν η Riley πήρε τελικά αυτή τη διάγνωση από τους ειδικούς σε θέματα μετά από διάσειση Cognitive FX, ήταν σε θέση να καταρτίσουν ένα σχέδιο για να τη βοηθήσουν να βελτιώσει τη μνήμη της. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα θεραπείας, η Riley άρχισε να δημιουργεί τις πρώτες νέες αναμνήσεις της - αν και ακόμα δεν είναι σε θέση να ανακαλέσει τίποτα που συνέβη μεταξύ 11 Ιουνίου 2019 και Δεκεμβρίου 2019.