Λευκό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Newsroom
Λευκό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Λόγο για υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου κάνουν οι αρχές και ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Μια παράξενη υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου στην Ελλάδα εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η Περιφέρεια Παλλήνης, μετά την καταγγελία του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για την λευκή τίγρη μόλις 4 μηνών που βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του πάρκου.

Το άγριο ζώο βρισκόταν εκεί ανήμπορο να κουνηθεί, αφού όπως φάνηκε στη συνέχεια, είναι ανάπηρο.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι οι οποίοι παρέλαβαν την τίγρη ηλικίας ούτε 4 μηνών και μέχρι και σήμερα το περιθάλπτουν στην κλινική του Πάρκου.

Σύμφωνα με το newsbomb, ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ θεωρεί ότι πρόκειται για την πράξη ενός ασυνείδητου, ο οποίος αφού προμηθεύτηκε παράνομα το λευκό τιγράκι, λόγω της αναπηρίας του αποφάσισε να το… ξεφορτωθεί, με αυτόν τον τρόπο. Ο ίδιος εξηγεί ότι «οι λευκές τίγρεις δεν ζουν στο φυσικό περιβάλλον – πρόκειται μια ζώα που έχουν υποστεί μετάλλαξη, εξ ου και το λευκό χρώμα, και υπάρχουν μόνο σε πάρκα ή σε τσίρκα, όπου αυτά λειτουργούν ακόμα».
Το ζώο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι εντελώς παράλυτο από τη μέση και κάτω, δηλαδή δεν κουνάει καν τα πίσω πόδια του, ενώ από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, φαίνεται ότι δεν έλαβε ποτέ σωστή διατροφή και είχε σημαντική έλλειψη της βιταμίνης D – όπερ σημαίνει ότι βρισκόταν συνέχεια σε κλειστό χώρο και μακριά από το φως του ήλιου.

Πηγή φωτό: newsbomb