Έπνιξαν το 10 ημερών μωρό τους «για να μην γίνει εμπόδιο στη ζωή τους»: Η βρεφοκτονία που σόκαρε το Πανελλήνιο

Newsroom
Έπνιξαν το 10 ημερών μωρό τους «για να μην γίνει εμπόδιο στη ζωή τους»: Η βρεφοκτονία που σόκαρε το Πανελλήνιο
Το Μικτό Κακουργιοδικείο Πειραιά καταδίκασε σε ισόβια τον 28χρονο οικοδόμο Β. A και την 25χρονη σύζυγό του, Σ για βρεφοκτονία.

Το Μικτό Κακουργιοδικείο Πειραιά καταδίκασε σε ισόβια τον 28χρονο οικοδόμο Β. A και την 25χρονη σύζυγό του, Σ για βρεφοκτονία. Το ζευγάρι σκότωσε το 10 ημερών βρέφος του, πνίγοντάς το μέσα σε μία λεκάνη, «για να μην είναι πια εμπόδιο στη ζωή τους», όπως δήλωσαν.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο ένας προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τον άλλο. Tο δικαστήριο κατέληξε, ότι ο πατέρας σκότωσε το παιδί του, αλλά η ιδέα ήταν της μητέρας.

Σύμφωνα με την mixanitouxronou.gr, η 25χρονη έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Κατηγορούσε τον σύζυγό της ότι την «έμπλεξε στα ναρκωτικά» και «την έβγαλε στο κλαρί». Εκείνος απαντούσε πάντα με την ίδια φράση: Φταίμε και οι δυο. Πρέπει να πληρώσουμε κι οι δυο». Είχαν ακόμη ένα παιδί περίπου τριών ετών.

Το φριχτό φονικό

Το ζευγάρι είχε επιχειρήσει να πνίξει το νεογέννητο κοριτσάκι με μία πάνα. Εκείνο τσίριξε και οι γονείς δίστασαν να συνεχίσουν. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, την 25η Ιουνίου του 1977, ήταν έτοιμοι. Είχαν σκεφτεί πιο αποτελεσματική μέθοδο.

Στη συνέχεια σκηνοθέτησαν ένα δυστύχημα. Βγήκαν στη γειτονιά, δήθεν ανήσυχοι, και φώναζαν ότι το μωρό έπαθε αναρρόφηση. Οι γείτονες, τους υπέδειξαν μια κλινική στην περιοχή, όπου μετέφεραν το βρέφος. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το ζευγάρι, προσπέρασε το στάδιο της νεκροτομής, πήγε στην περιοχή της Μαγούλας και έθαψε παράνομα σε μια τοποθεσία το μωρό και όχι σε νεκροταφείο. Ένα μήνα αργότερα, στις 19 Ιουλίου 1977, ανακαλύφθηκε η σορός του.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 1979, η μητέρα αποκάλυψε το φονικό. Η 25χρονη ομολόγησε τη βρεφοκτονία στη Χωροφυλακή και κατέδωσε ως μοναδικό δράστη τον άντρα της. Μετά την ομολογία της, ο σύζυγός της συνελήφθη και παραδέχτηκε κι αυτός την ενοχή του.

Στο τέλος και οι δύο ομολόγησαν πως το νεογέννητο κοριτσάκι «θα εμπόδιζε την διασκέδασή τους». Η ισόβια ποινή ήταν η τιμωρία το νόμου.