Σεισμός Τουρκία-Συρία: Η συγκλονιστική προσπάθεια της ΕΜΑΚ να σώσει μια οικογένεια από τα συντρίμμια (vid)

Newsroom
Σεισμός Τουρκία-Συρία: Η συγκλονιστική προσπάθεια της ΕΜΑΚ να σώσει μια οικογένεια από τα συντρίμμια (vid)
Η ελληνική ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 50χρονο και την 6χρονη κόρη του από τα ερείπια σπιτιού σε τουρκική πόλη που χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό της Τουρκίας.

Μεγάλη και συγκλονιστική μάχη για τον απεγκλωβισμό μιας τετραμελούς οικογένειας στην Τουρκία έδωσαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ. Οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο πατέρα και την 6χρονη κόρη του, ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλά τα νέα για τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, όντας σχεδόν 48 ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Οι προσπάθειες για τη διάσωση της 7χρονης είχαν τραγική κατάληξη καθώς το παιδί τελικά δεν τα κατάφερε ωστόσο η 6χρονη αδερφή της ανασύρθηκε ζωντανή, χάρη στην επιμονή Έλληνα διασώστη που δεν έφυγε από το σημείο και συνέχισε να ψάχνει.

Νεκρή ήταν ήδη, από την ώρα που έφτασαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, η μητέρα της οικογένειας. Η επιχείρηση έγινε βάθος επτά μέτρων κάτω από τόνους συντρίμμια στην πόλη Αλεξανδρέττα (Χατάι) της Τουρκία. Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετείχαν 4 άνδρες της ΕΜΑΚ.