2 δισεκατομμύρια χρήστες τη μέρα έχει πλέον το Facebook

Παύλος Παπαπαύλου
2 δισεκατομμύρια χρήστες τη μέρα έχει πλέον το Facebook
Συνεχίζεται ωστόσο η κακή πορεία στον τομέα του VR.

Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Meta δείχνουν ότι το Facebook συνεχίζει να μεγαλώνει και πως πλέον έχει φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς σε ημερήσια βάση.

Όπως φαίνεται, η πλατφόρμα κέρδισε 16 εκατομμύρια χρήστες το τελευταίο τρίμηνο και πως η πορεία της στο μέλλον θεωρείται πως θα είναι καλύτερη.

Μπορεί πρόσφατα η Meta να ανακοίνωσε αρκετές απολύσεις, αλλά τα έσοδά της από τα Facebook και WhatsApp (τουλάχιστον) δείχνουν να αυξάνονται.

Μάλιστα, για το τελευταίο τρίμηνο, ο τζίρος έφτασε στα 32.2 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, αν και βρίσκεται στο -4% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παρόλα αυτά όμως, ο τομέας VR συνεχίζει να προκαλεί πονοκεφάλους.

Το τμήμα της Meta που ασχολείται με τα VR/AR και metaverse καταγράφει χασούρα 4.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο και αγγίζει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τελευταίους 12 μήνες, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως αυτή η πορεία θα συνεχιστεί τουλάχιστον για όλο το 2023.

Παρόλα αυτά, ο Ζούκερμπεργκ και η ομάδα του εκτιμούν πως είναι μια επένδυση που μακροπρόθεσμα θα αποφέρει έσοδα και θα είναι κερδοφόρα για τη Meta.