7 τόνοι Βασιλόπιτα: Στο Περιστέρι πάνε να σπάσουν ξανά το ρεκόρ τη φετινή Πρωτοχρονιά

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
7 τόνοι Βασιλόπιτα: Στο Περιστέρι πάνε να σπάσουν ξανά το ρεκόρ τη φετινή Πρωτοχρονιά
Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα του κόσμου θα κοπεί για ακόμη μια φορά στον δήμο Περιστερίου.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν σοβαρή υπόθεση για το Περιστέρι. Ο δήμος εκτός από το να «στήνει» ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό, με γλυκά παιχνίδια πάνω στην κεντρική πλατεία, κάθε φορά ξεπερνάει τον εαυτό του, κόβοντας τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα της χώρας.

Μπορεί για δύο χρονιές να «άφησε» για λίγο το συγκεκριμένο έθιμο στην άκρη, ωστόσο φέτος επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ. Για όσους δεν θυμούνται, την πρώτη ημέρα του 2020 ο δήμος Περιστερίου έκοψε μια βασιλόπιτα που ζύγιζε 5 τόνους και μοιράστηκε σε 35.000 κομμάτια. Μέσα της υπήρχαν 200 φλουριά, τα οποία αντιστοιχούσαν σε δώρα.

Εκείνη η βασιλόπιτα ξεπερνούσε τα 300 τετραγωνικά μέτρα σε συνολική έκταση και είχε στηθεί κατά μήκος του δρόμου που ενώνει την πλατεία με τον πεζόδρομο της πόλης. Φέτος, λοιπόν, ο δήμος μαζί με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων σηκώνουν και πάλι μανίκια και πάνε για νέο ρεκόρ.

Όπως ανακοίνωσαν, θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη Βασιλόπιτα που έχει υπάρξει ποτέ, με περισσότερα από 50.000 κομμάτια και πολλά φλουριά που θα αντιστοιχούν σε δώρα. Η μεγαλύτερη γιορτή για την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 17:30 στην πλατεία Δημαρχείου.

....

Η Βασιλόπιτα θα ξεπερνά τους 7 τόνους βάρος και στο τέλος θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους πολίτες. Δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς), έμπειροι αρτοποιοί θα αναλάβουν τη δημιουργία της βασιλόπιτας από νωρίς το πρωί. Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν; Μιλάμε για 4 τόνους αλεύρι ζαχαροπλαστικής, δύο τόνους λάδι, 1 τόνο ζάχαρη, 500 κιλά άχνη, 50 κιλά μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 κιλά κονιάκ και 4 κουτιά βανίλια.

Αν και δεν γνωρίζουμε σε πόσες χώρες παρασκευάζεται η βασιλόπιτα, είναι δεδομένο πως στο Περιστέρι θα δούμε την μεγαλύτερη του κόσμου!