Στις 3 το μεσημέρι η απόφαση για Εύα Καϊλή: Υπό κράτηση μαζί με άλλα 5 άτομα για το σκάνδαλο διαφθοράς

Newsroom
Στις 3 το μεσημέρι η απόφαση για Εύα Καϊλή: Υπό κράτηση μαζί με άλλα 5 άτομα για το σκάνδαλο διαφθοράς
Εκτός από την Εύα Καϊλή οι βελγικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 5 ακόμα προσαγωγές.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή. Σε έξι συνολικά προσαγωγές, στο πλαίσιο των ερευνών, προχώρησαν οι βελγικές αρχές, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες.

Μέχρι το Σάββατο (10/11) οι ανακοινώσεις των αρχών έκαναν λόγο για τέσσερα άτομα που προσήχθησαν. Εκτός από την Εύα Καϊλή, οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών και πρόεδρος της ΜΚΟ Fight Impunity, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο σύντροφος της κ. Καϊλή και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιζεντίνι. Συνελήφθησαν επίσης η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία και η κόρη του Σύλβια, στο Μπέργκαμο της Ιταλίας καθώς είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα.

Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής (11/12) οι αρχές αναμένεται να κάνουν ανακοινώσεις για το μέλλον της Εύας Καϊλή και των άλλων κρατουμένων για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα ανακοινωθεί αν θα συλληφθούν ή όχι και ποια θα είναι η ποινική τους μεταχείριση.

Το Politico εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων των βελγικών αρχών επικαλείται ειδικούς και αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για το «πιο σοβαρό, σοκαριστικό και διαβόητο σκάνδαλο» στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια.