Αδιανόητο περιστατικό σε νοσοκομείο: Έκλεινε το μηχάνημα υποστήριξης σε ασθενή επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος

Newsroom
Αδιανόητο περιστατικό σε νοσοκομείο: Έκλεινε το μηχάνημα υποστήριξης σε ασθενή επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος
Στη σύλληψη μιας ηλικιωμένης για εγκληματική ενέργεια σε νοσοκομείο προχώρησε η αστυνομία της Γερμανίας.

Μια 72χρονη γυναίκα συνελήφθη σε νοσοκομείο της Γερμανίας, αφού φέρεται να απενεργοποίησε δύο φορές τον αναπνευστήρα ενός ασθενούς, επειδή δεν της άρεσε ο θόρυβος που έκανε.

Σε κοινή ανακοίνωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας του Μανχάιμ αναφέρεται ότι η γυναίκα ήταν "έντονα ύποπτη" για την απενεργοποίηση του αναπνευστήρα ενός 79χρονου ασθενούς.

Το φερόμενο περιστατικό συνέβη γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, με τη συνταξιούχο να λέγεται ότι ενήργησε επειδή "αισθανόταν ενοχλημένη από τον θόρυβο" του αναπνευστήρα. Φέρεται να απενεργοποίησε την ιατρική συσκευή του ασθενούς, στον οποίο βασιζόταν για την παροχή αέρα, με το προσωπικό του νοσοκομείου να πρέπει να σπεύσει και να τον ενεργοποιήσει ξανά.

Εξήγησαν στη γυναίκα ότι ο ασθενής εξαρτιόταν από την παροχή οξυγόνου που παρείχε, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα έπρεπε να απενεργοποιεί τον εξοπλισμό άλλου ασθενούς. Ωστόσο, πιστεύεται ότι η γυναίκα αγνόησε τη σοβαρή προειδοποίηση που της δόθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου εξαιτίας αυτού που υποστηρίζεται ότι συνέβη στη συνέχεια.

Περίπου μια ώρα αργότερα συνέβη ένα δεύτερο υποτιθέμενο περιστατικό, όπου η γυναίκα πιστεύεται ότι απενεργοποίησε και πάλι το μηχάνημα.

Η 79χρονη χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του νοσοκομείου και νοσηλεύεται στην εντατική, αν και τώρα περιγράφεται ως «εκτός κινδύνου».

Επειδή εμφανίστηκε να απενεργοποιεί δύο φορές τον ζωτικό εξοπλισμό ενός άλλου ασθενούς, η γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Η 72χρονη συνταξιούχος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή την επόμενη ημέρα (30 Νοεμβρίου), μετά την οποία οδηγήθηκε στη φυλακή ενόψει πιθανής δίκης.

Οι έρευνες για το θέμα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και τι εγκλήματα μπορεί να έχει διαπράξει η συνταξιούχος συνεχίζονται. Εάν κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η 72χρονη θα μπορούσε να περάσει αρκετά χρόνια πίσω από τα κάγκελα.