Τα «καταραμένα» αφεντικά των κρυπτονομισμάτων: Τρίτος μυστηριώδης θάνατος κρυπτών μέσα σε λίγες εβδομάδες

Newsroom
Τα «καταραμένα» αφεντικά των κρυπτονομισμάτων: Τρίτος μυστηριώδης θάνατος κρυπτών μέσα σε λίγες εβδομάδες
Μετά τον τρίτο θάνατο, ο κόσμος και τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να διατυπώσουν θεωρίες για το αν τα αφεντικά της κρυπτογράφησης ήταν καταραμένα.

Ένας Ρώσος επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων έγινε ο τρίτος θάνατος που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση τις τελευταίες εβδομάδες. Το ελικόπτερο του δισεκατομμυριούχου Vyacheslav Taran, 53 ετών, συνετρίβη στο έδαφος κοντά στη Villefranche-sur-Mer μετά την πτήση του από τη Λωζάνη της Ελβετίας.

Ο Ταράν και ο 35χρονος Γάλλος πιλότος σκοτώθηκαν, μετέδωσε το ραδιόφωνο France Bleu, το οποίο επίσης άφησε να εννοηθεί ότι ένας δεύτερος επιβάτης φέρεται να ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Οι αρχές δεν έχουν επισημάνει καμία πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.

Ο ιδρυτής της Forex Club και πρόεδρος του Libertex Group σηματοδότησε την τελευταία εξέχουσα προσωπικότητα της κρυπτογράφησης σε μια σειρά πρόσφατων θανάτων. Και ενώ ο κόσμος και τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να διατυπώσουν θεωρίες για το αν τα αφεντικά της κρυπτογράφησης ήταν καταραμένα, φαίνεται ότι δεν πρόκειται παρά για μια απλή σύμπτωση.

Θυμίζουμε ότι στις 23 Νοεμβρίου, ο Tiantian Kullander, συνιδρυτής της εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Amber Group με έδρα το Χονγκ Κονγκ, πέθανε απροσδόκητα στον ύπνο του σε ηλικία 30 ετών.

Πριν από τον θάνατο του Kullander, ο τεχνολογικός εκατομμυριούχος Nikolai Mushegian, 29 ετών, πνίγηκε σε παραλία του Πουέρτο Ράις στις 29 Οκτωβρίου. Αν και η οικογένειά του φέρεται να είχε ανησυχήσει για την ευημερία του, οι ίδιοι (μαζί με τις αρχές) δεν έθεσαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια.