Μαφιόζος εκτελεστής εξηγεί πόσο κοστίζει να «βγάλεις» κάποιον από τη μέση (vid)

Newsroom
Μαφιόζος εκτελεστής εξηγεί πόσο κοστίζει να «βγάλεις» κάποιον από τη μέση (vid)
Όταν αναλαμβάνει μια δουλειά, ο εκτελεστής παίρνει τα χρήματά του προκαταβολικά, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει τόσο πολύ «επίσημο συμβόλαιο» για να γίνει το χτύπημα.

Μπορείς να βάλεις μια τιμή στη ζωή ενός ανθρώπου; Τι γίνεται με τη δολοφονία τους; Ένας αληθινός εκτελεστής της Μαφίας εξήγησε πόσο συνήθως χρεώνει για να βγάλει κάποιον από τη μέση - και το λέει με τέτοια απάθεια που θα συνιστούσα να μην περάσετε ποτέ απέναντι από αυτόν τον τύπο ή κάποιον σαν κι αυτόν.

Ο συνεντευξιαζόμενος, ο Max Kurschner, λειτουργούσε με το ψευδώνυμο Joey the Hitman και είχε μόλις γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του ως μεσαίου επιπέδου μαφιόζος.

Πιθανόν να σκέφτεστε: το να γράψεις ένα βιβλίο για τα μυστικά της Μαφίας είναι αρκετά επικίνδυνη υπόθεση. Αλλά αυτός ο τύπος δεν ήταν ερασιτέχνης.

Στο βιβλίο του που τα λέει όλα, το οποίο εκδόθηκε το 1973, ο «Τζόι» ο εκτελεστής ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 38 ανθρώπους - με 35 να είναι «συμβόλαια» της Μαφίας και οι υπόλοιπες τρεις να είναι δικές του εκδικητικές δολοφονίες σε ανθρώπους που είχαν προηγουμένως προσπαθήσει να τον σκοτώσουν.

Μάλιστα, ο "Joey" ήταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που μίλησε ακόμη πιο ειλικρινά για τον επικίνδυνο τρόπο ζωής του στο αμερικανικό talk show The David Susskind Show, μπαίνοντας σε όλες τις λεπτομέρειες.

Στην ερώτηση πόσο θα χρέωνε για τη δολοφονία ενός ανθρώπου, ο "Joey" απάντησε ξεκάθαρα: «Σήμερα, είναι 20 χιλιάρικα (20.000 δολάρια)».

Τώρα, τα 20.000 δολάρια μπορεί να φαίνονται προσβλητική τιμή, αλλά αυτό γυρίστηκε πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες.