Το Safe Roads by efood θέλει να αλλάξει την οδηγική μας συμπεριφορά

Newsroom
Το Safe Roads by efood θέλει να αλλάξει την οδηγική μας συμπεριφορά
Το νέο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια από το efood μάς παρουσιάζει μεταξύ άλλων και την πρώτη riders Academy.

Η συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα μεγάλο και άλυτο πρόβλημα στους δρόμους της χώρας. Και δεν είναι μόνο οι οδηγοί αυτοκινήτων, στους οποίους αναφερόμαστε, αλλά και αυτοί των μηχανών. Το δίκυκλο έχει, άλλωστε, εισέλθει πλέον στην καθημερινή ζωή ως οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ταχύ μέσο μετακίνησης, το οποίο γλιτώνει πολλές φορές τον αναβάτη του από την απελπιστική κίνηση.

Παράλληλα, τα δίκυκλα αποτελούν το βασικό μέσο μεταφοράς των ανθρώπων που εργάζονται ως delivery. Μιλάμε για χιλιάδες άτομα στη χώρα μας, τα οποία εργάζονται και κινούνται καθημερινά στους δρόμους για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας. Έτσι, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες delivery στη χώρα, το efood, προχώρησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος που στόχο έχει την ενίσχυση της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Το Safe Roads by efood αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια, στο οποίο θα ενταχθούν οι ενέργειες που αναλαμβάνει η εταιρεία με βασικό προσανατολισμό του την υλοποίηση δράσεων παρέμβασης και εκπαίδευσης όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια. Κάτι που έχουμε πάρα μα πάρα πολύ ανάγκη.

....

Άλλωστε το efood διαθέτει σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ομάδες διανομέων, σε 100 πόλεις, οι οποίοι καλύπτουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στους Ελληνικούς δρόμους. Έτσι, οι ενέργειες του Safe Road by efood θα υλοποιούνται στη βάση τριών πυλώνων: ασφαλής οδήγηση των διανομέων του efood, ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την οδική συμπεριφορά και δράσεις παρέμβασης και εκπαίδευσης για τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το efood δημιούργησε και το efood riders Academy, μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα, με σκοπό κάθε διανομέας να αναπτύσσει και να εξελίσσει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες τόσο για την εργασία του όσο και για την ζωή του, μέσα από ποικίλες θεματικές ενότητες. Όλα γίνονται εύκολα και απλά, μέσα από μια user friendly mobile εφαρμογή, διαθέσιμη σε android, iOS και Huawei. Κάθε efood rider, από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, μπορεί να εκπαιδεύεται παρακολουθώντας courses που σχετίζονται τόσο με την καθημερινή του εργασία αλλά και με τη ζωή του, στο χρόνο που τον εξυπηρετεί, ενώ μπορεί να παρακολουθεί και στοιχεία για την πρόοδό του όπως για παράδειγμα πόσα courses έχουν ολοκληρώσει.

....

Ο σχεδιασμός των courses, με στόχο οι συμμετέχοντες να μπορούν να κατανοήσουν και εφαρμόσουν ευκολά τη γνώση που θα πάρουν, γίνεται λαμβάνοντας υπόψιν τους διαφορετικούς τύπους μάθησης, χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες τεχνικές και : ενσωματώνοντας μια πληθώρα features (κείμενα, εικόνες, βίντεο & quiz).

Σε πρώτη φάση η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των διανομέων σε θέματα ασφαλούς οδήγησης θα πραγματοποιηθεί μέσα από το efood riders Academy και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο θα δημιουργηθεί από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης - Θανάσης Χούντρας.

Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των διανομέων στην παροχή πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν μία σειρά ενεργειών για να βοηθήσουν σε έκτακτα περιστατικά στο δρόμο. Και κάτι ακόμα σημαντικό είναι πως μέσω του efood riders Academy θα δημιουργηθεί ένα riders community, κάτι που σημαίνει ότι οι riders θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με συναδέλφους τους, να ανταλλάσουν ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις.

Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι πως για την ευαισθητοποίηση του κοινού, το Safe Roads θα ενσωματώσει δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, που στόχο θα έχουν την ενίσχυση της κουλτούρας της ασφαλούς οδήγησης στους Ελληνικούς δρόμους. Προς αυτή την κατεύθυνση, το efood ξεκινάει τη συνεργασία του με την ομάδα του Traction, και τους Κώστα και Μάνο Στεφανή, για την παραγωγή πρωτότυπου εκπαιδευτικού περιεχομένου για την ασφαλή οδήγηση των δικύκλων, δημιουργώντας μάλιστα ειδικό ένθετο στην πλέον δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή.

Οργανισμοί όπως το efood, οι οποίοι αναγνωρίζουν την ευθύνη που έχουν ως μέλη της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούνται, αναλαμβάνουν συνεχώς δράσεις εταιρικής υπευθυνότητάς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Έτσι, με το Safe Roads by efood, η εταιρεία διευρύνει το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητάς της με στόχο τόσο την ασφάλεια των συνεργατών της όσο και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της.