Σκάνδαλο στη Τουρκία: Συνταγματάρχης κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 15 στρατιωτών

Newsroom
Σκάνδαλο στη Τουρκία: Συνταγματάρχης κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 15 στρατιωτών
Σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Συνταγματάρχης Φαχρί Τζαν Τσαγλάρ συνελήφθη και προφυλακίστηκε με κατηγορίες περί «σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης».

ΜΜΕ στην Τουρκία έχουν φέρει στο φως ένα τρομερό σκάνδαλο, σύμφωνα με το οποίο ο Συνταγματάρχης Φαχρί Τζαν Τσαγλάρ, Διοικητής της Φρουράς Χωροφυλακής στην επαρχία Σαγγαρίου, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και αντιμετωπίζει κατηγορίες περί «σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης».

'Ερευνα διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελία της Σακάριας, η οποία ξεκίνησε λόγω καταγγελίας που έκανε Τούρκος στρατιώτης στις 27 Μαρτίου 2022. Όλες όμως οι πληροφορίες ήταν απόρρητες, όπως και η πορεία η της έρευνας, λόγω της ιδιαίτερης φύσεως της υπόθεσης.

Οι οικογένειες των στρατιωτών, που φέρονται ως θύματα του περιστατικού, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς μη γνωστοποιώντας τα ονόματά τους για λόγους ασφαλείας, ενώ ανώτεροι αξιωματικοί έχουν αναλάβει να διεξάγουν εσωτερική έρευνα εις βάρος του.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως 15 στρατιώτες υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση από τον Συνταγματάρχη Φαχρί Τζαν Τσαγλάρ και βάσει δικαστικής απόφασης οδηγήθηκε στις φυλακές της Σακάριας στην βορειοδυτική Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, επανήλθε στο φως της δημοσιότητας μια υπόθεση του 2015, που αφορούσε την αυτοκτονία του δημοσιογράφου Ταχά Γιαπά, ο οποίος τότε υπηρετούσε ως υπασπιστής του Συνταγματάρχη και πλέον οι αρχές εκτιμούν ότι μάλλον έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω της εκμετάλλευσης και της πίεσης που δέχθηκε από τον Τούρκο αξιωματικό να συγκαλυφθούν οι αποτρόπαιες πράξεις του.