Πρότυπο πλωτό σπίτι αξίας 1,5 εκατ. βυθίζεται στα αποκαλυπτήρια (vid)

Newsroom
Πρότυπο πλωτό σπίτι αξίας 1,5 εκατ. βυθίζεται στα αποκαλυπτήρια (vid)
«Ακριβώς όπως ένα παγόβουνο, η κρυμμένη μαγεία ενός SeaPod βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια» λέει η εταιρεία, μόνο που πλέον είναι το μισό βυθισμένο.

Ένα εντυπωσιακό πλωτό σπίτι στον Παναμά βυθίστηκε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβαν να το χαρούν. Στα αποκαλυπτήρια ακόμα βυθίστηκε μερικώς με αποτέλεσμα να επιπλέει…

Το πλωτό σπίτι κατασκευάστηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Ocean Builders και είναι εντελώς επίπεδο. Με το όνομα SeaPod, το σπίτι έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα αυτοσυντηρούμενο, οικολογικό αναπαλαιωτικό και να μπορεί να προσφέρει ίσως την καλύτερη θέα στη θάλασσα.

Στο site της, η Ocean Builders εξηγεί ότι το SeaPod διαθέτει «τρεις μισούς ορόφους» και περισσότερο από 300 τετραγωνικά ζωτικού χώρου: «Όλα πάνω από τα κύματα». Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 295.00 δολάρια και φτάσουν έως και 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Εξηγώντας πώς το σπίτι μένει πάνω από το νερό, στο σάιτ της η εταιρεία εξηγεί: «Ακριβώς όπως ένα παγόβουνο, η κρυμμένη μαγεία ενός SeaPod βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. Πρέπει να κοιτάξετε βαθύτερα. Χρησιμοποιούμε πάνω από 1.688 κυβικά πόδια σωλήνων από χάλυβα γεμισμένους με αέρα που έχει ως αποτέλεσμα τόση πλευστότητα που μπορεί να σπρώξει ολόκληρο το SeaPod, τρία μέτρα πάνω από το νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανώτερη άνεση και σταθερότητα επειδή επιπλέετε πάνω από τα κύματα»

Δυστυχώς, το «πλωτό» μέρος του σπιτιού δεν πήγε καλά όπως στο αρχικό σχέδιο, καθώς όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια παρουσία του προέδρου του Παναμά Laurentino Cortizo, αυτό βυθίστηκε μερικώς.

Βίντεο από την εκδήλωση δείχνει τη δομή να γέρνει στη μια γωνία, με τους παριστάμενους να προσπαθούν σιγά-σιγά να επιστρέψουν σε ασφαλή μέρος, καθώς μέρος της κατασκευής έχει βυθιστεί.

Μετά από αυτό, η Ocean Builders εξέδωσε ανακοίνωση: «Το SeaPod μας αντιμετώπισε δυσλειτουργία δεξαμενής έρματος και συστήματος άντλησης που προκάλεσε πλημμύρα στο τζακούζι, με αποτέλεσμα την κλίση». Συνέχισε επισημαίνοντας πως: «Κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε» αλλά και ότι στο περιστατικό «κανείς δεν έβρεξε καν τα πόδια του».

Σημείωσε μάλιστα πως «δεν υπήρξε απολύτως καμία μόλυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον αφού τα σπίτια μας είναι φιλικά προς το περιβάλλον».