Τον έβαλαν σε σακούλα για να τον στείλουν στο νεκροτομείο, μόνο που ήταν ακόμα ζωντανός

Newsroom
Τον έβαλαν σε σακούλα για να τον στείλουν στο νεκροτομείο, μόνο που ήταν ακόμα ζωντανός
Στις 5 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 55χρονου στην Αυστραλία, όμως όπως αποδείχθηκε ήταν ακόμα ζωντανός.

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία. Ένας 55χρονος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, στις 5 Σεπτεμβρίου κατέληξε, σύμφωνα με την έκθεση του γιατρού. Έτσι τοποθετήθηκε σε σακούλα από το προσωπικό του νοσοκομείου για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό πρακτορείο Business News, το οποίο έκανε γνωστή την ιστορία όταν και έλαβε αντίγραφο της αναφοράς του γιατρού στον ιατροδικαστή, η οικογένεια του 55χρονου ενημερώθηκε για τον θάνατό του και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου.

Την επόμενη μέρα, μια υπηρεσία δωρεάς οργάνων επικοινώνησε με το νοσοκομείο για να ζητήσει άδεια προκειμένου να πάρει τα όργανα του 55χρονου. Έτσι ζητήθηκε από έναν γιατρό να πάει στο νεκροτομείο για να πιστοποιήσει τον θάνατο.

Νεκροτομείο

Ωστόσο, όταν άνοιξε το φερμουάρ της σακούλας, βρήκε φρέσκο ​​αίμα από μια πληγή στο χέρι του 55χρονου, ενώ δύο από τα άκρα του φέρεται να βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από αυτή που τον είχαν τοποθετήσει, ενώ τα μάτια του ήταν ανοιχτά.

Αφού άνοιξε τη σακούλα και έκανε τη ζοφερή ανακάλυψη, ο γιατρός κατέγραψε τον θάνατο του άνδρα στις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία μέρα μετά την αρχική αναφορά. Στην έκθεσή του ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πίεση από ανώτερα στελέχη να την αναγράψει, κάτι που αρνήθηκε, προτού ειδοποιήσει τον επικεφαλής του τμήματός τους.

Η αναπληρώτρια φιλελεύθερη ηγέτης του WA Libby Mettam περιέγραψε αυτό που συνέβη ως «απλά ασυγχώρητο και φρικτό», καλώντας την Επιτροπή Εγκλήματος και Διαφθοράς και μια Βασιλική Επιτροπή να ξεκινήσουν έρευνα για το σύστημα υγείας του κράτους.