Η στιγμή της έκρηξης από αποτυχημένο πείραμα που έστειλε παιδιά στο νοσοκομείο (vid)

Newsroom
Η στιγμή της έκρηξης από αποτυχημένο πείραμα που έστειλε παιδιά στο νοσοκομείο (vid)
Ένα λάθος σε πείραμα Χημείας είχε ως αποτέλεσμα να εκραγεί βαρέλι με υγρό άζωτο και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 15 άτομα, εκ των οποίων εννέα παιδιά.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες δείχνει τη στιγμή που ένα αποτυχημένο πείραμα στο Πολιτισμικό κέντρο της Χιρόνας έγινε η αφορμή για να εκραγεί βαρέλι με υγρό άζωτο θέτοντας σε κίνδυνο τους παρευρισκόμενους.

Τα ερασιτεχνικά πλάνα δείχνουν ένα ολόκληρο πλήθος, αποτελούμενο κυρίως από παιδιά και λίγους γονείς να περιμένουν με αγωνία να δουν το αποτέλεσμα του πειράματος. Μερικοί μάλιστα τραβούσαν και βίντεο όλη τη διαδικασία. Όπως αναφέρει η δήμαρχος της πόλης, Marta Madrenas, αυτοί που έκαναν το πείραμα ενθάρρυναν τους θεατές να κοιτάξουν το βαρέλι. Το βαρέλι στην αρχή έβγαζε λίγο καπνό. Ένας άντρας ρίχνει μια άγνωστη ουσία πριν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο.

Όταν τελειώνει η αντίστροφη μέτρηση, η έκρηξη ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αμέσως, τεράστια και πυκνά σύννεφα λευκού καπνού «τύλιξαν» το πλήθος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Επικράτησε πανικός με την Αστυνομία να απομακρύνει τους παρευρισκόμενους. Διασώστες και πυροσβέστες ανέλαβαν δράση μεταφέροντας 15 άτομα με εγκαύματα στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και εννέα παιδιά. Μέχρι στιγμής μόνο ένα άτομο χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης στο παρακάτω βίντεο