Το μυστικό του Γιώργου Αυτιά: «Πίεση στην εξουσία, αναζήτηση ειλικρίνειας… Ξυπνάω 4:30 το πρωί»

Newsroom
Το μυστικό του Γιώργου Αυτιά: «Πίεση στην εξουσία, αναζήτηση ειλικρίνειας… Ξυπνάω 4:30 το πρωί»
Ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας στον «Τηλεθεατή».

Ο Γιώργος Αυτιάς έκλεισε τη σεζόν στην πρώτη θέση, με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ και σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Τηλεθεατή» και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Αλεξίου, αποκάλυψε το μυστικό της τηλεοπτικής του επιτυχίας, καθώς και το σταθερό πολύ πρωινό ξύπνημα του.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; «Δουλειά και μόνο δουλειά. Αμεσότητα, ενημέρωση που ταυτίζεται με τον πολίτη, πίεση στην εξουσία, αναζήτηση ειλικρίνειας από τους πολιτικούς και ειδήσεις. Απλή η συνταγή, αλλά δύσκολη, καθώς απαιτεί εργασία τουλάχιστον 16 ωρών το 24ωρο, αφού πλέον οι ειδήσεις και λόγω των νέων συνθηκών τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα».

Τι ώρα μπορεί να ξυπνάει κάποιος με τους “ρυθμούς Αυτιά”; «Κάθε μέρα στις 04:30 το πρωί και τις μέρες της εκπομπής από τη 01:00 το βράδυ στο πόδι. Στο κανάλι από τις 02:00 το πρωί και μάχη από τις 05:30 και μετά…»!

Γιατί τόσο νωρίς; «Γιατί ήδη, όταν εμείς έχουμε 02:00 το πρωί, στην Αυστραλία και στην Ανατολή είναι απόγευμα. Οι ειδήσεις τρέχουν. Τη νύχτα μου έχουν τύχει τα χειρότερα, ναυάγια, φωτιές, πτώσεις αεροπλάνων, δολοφονίες. Η τελευταία σύσκεψη είναι στις 04:00 το πρωί».