Μαϊμού-αράχνη πήγε να ξεμαλλιάσει μία κοπέλα που χτυπούσε τα σύρματα του κλουβιού (vid)

Newsroom
Μαϊμού-αράχνη πήγε να ξεμαλλιάσει μία κοπέλα που χτυπούσε τα σύρματα του κλουβιού (vid)
Οι κινήσεις της νεαρής κοπέλας δεν άρεσαν και τόσο στις μαϊμούδες που αντέδρασαν με κάπως τρομακτικό τρόπο.

Με λάθος τρόπο επιχείρησε να προσεγγίσει δύο μαϊμούδες-αράχνες σε ζωολογικό κήπο του Μεξικό μία νεαρή κοπέλα.

Στο video που έχει ανέβει στο TikTok και μετράει πάνω από 8 εκατομμύρια προβολές, διακρίνεται η συγκεκριμένη να επιχειρεί να πλησιάσει το κλουβί που ήταν τα ζώα έχοντας στο ένα της χέρι το κινητό και να γράφει και στο άλλα να χτυπάει τα σύρματα.

Μόνο που η κίνησή της δεν άρεσε και τόσο στις μαϊμούδες, με τη μία να βγάζει το μεγάλο της χέρι έξω και να την πιάνει από τα μαλλιά.

Μάλιστα, όσο και αν ούρλιαζε δεν έλεγε να την αφήσει με τίποτα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση ενός άνδρα, προκειμένου να απελευθερωθεί.

Λίγο αργότερα όμως και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει, πέρασε πάλι δίπλα από το κλουβί, με αποτέλεσμα αυτή την φορά να την πιάσουν όχι μία, αλλά δύο μαϊμούδες.

@greciadlg29

♬ kiss me more - audios <3

Μαϊμούδες αράχνες

Οι μαϊμούδες αράχνες είναι μαϊμούδες του Νέου Κόσμου που ανήκουν στο γένος των Ατελών. Όπως τα αλλά μέλη του γένους αυτού ζουν στα τροπικά δάση της κεντρικής και νότιας Αμερικής, από το νότιο Μεξικό έως την Βραζιλία. Το γένος περιλαμβάνει 7 είδη, τα ποια βρίσκονται σε κίνδυνο. Η μαυροκέφαλη μαϊμού αράχνη και η καφέ μαϊμού αράχνη είναι κρισίμως κινδυνεύοντα ειδη. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαϊμούδες αράχνες μπορούν να βρεθούν κια να αναπαραχθούν εύκολα σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Τα δυσανάλογα μεγάλα άκρα τους και οι μακριές συλληπτήριες ουρές τους (εξ ου και το όνομά τους) καθιστούν τις εν λόγω μαϊμούδες ως κάποιες από τις μεγαλύτερες μαϊμούδες του Νέου Κόσμου. Οι μαϊμούδες αράχνες ζουν στις ψηλότερες κορυφές των τροπικών δασών από 25 έως 30 μέτρα. Τρέφονται κυρίως με φρούτα, αλλά επίσης περιστασιακά καταναλώνουν φύλλα, λουλούδια και έντομα.