Συγκλονιστικό αδημοσίευτο υλικό από το Μάτι: «Έλα ρε, έλααα», «φύγε, ίσα που πρόλαβα να κλειδώσω» (vid)

Newsroom
Συγκλονιστικό αδημοσίευτο υλικό από το Μάτι: «Έλα ρε, έλααα», «φύγε, ίσα που πρόλαβα να κλειδώσω» (vid)
H συμπαραγωγή Up Stories - Alive Move On έφτιαξε ένα συγκλονιστικό video για τα 4 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι.

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να γράψεις κάτι για να περιγράψεις κάτι που άκουσες ή είδες... Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται λοιπόν και το video που ετοίμασαν από κοινού Up Stories - Alive Move On για τα 4 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι.

Στην περιγραφή του αναφέρει...

«Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου του 2018.

Αρχικά ξημέρωσε μια ημέρα από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασικές καλοκαιρινές.

Ένα ασθενές αεράκι ίσα ίσα που δρόσιζε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η μέρα θα ήταν αυτή που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές μας.
Και ενώ ήδη μια τεράστια ανεξέλεγκτη φωτιά κατακαίει από της πρώτες μεσημβρινές ώρες την Κινέττα και τα Γεράνεια Όροι ξαφνικά ένα νέο μέτωπο κάνει την εμφάνιση του κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Σε χρόνους κυριολεκτικά ντετέ η δυναμική της φωτιάς έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η φωτιά έχει πλέον αρχίσει να απειλεί κατοικημένες περιοχές και άπαντες πιάνονται κυριολεκτικά σε μεσημεριανό ύπνο.

Η φωτιά περνάει σαν σήφουνας τον Νέο Βουτζά διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος όπου έχει "χτιστεί" ένα πρώτο αντυπηρικό μέτωπο καταπίνει το Μάτι που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι την θάλασσα.

Τραγικός απολογισμός 103 νεκροί και μια Ελλάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι, πως και γιατί προκάλεσε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας».

Δείτε το video...