DAVE Red Athens: Μείναμε στο ξενοδοχείο της Αθήνας που βγήκε απευθείας από το σύμπαν του Stranger Things

DAVE Red Athens: Μείναμε στο ξενοδοχείο της Αθήνας που βγήκε απευθείας από το σύμπαν του Stranger Things
Εκεί που ο ιδιόμορφος αστικός σχεδιασμός συναντά το industrial design και τα funky props. Πώς είναι να μένεις στο DAVE Red Athens, το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Brown Hotels.

Arcade games, neon φώτα στους τοίχους, industrial αισθητική, ρετρό διακόμιση, instagrammable γωνίες και μια υψηλού επιπέδου φιλοξενία. Αυτά τα κομμάτια συνθέτουν το παζλ του DAVE Red Athens, του νέου ξενοδοχείoυ της αλυσίδας Brown Hotels στην Αθήνα. Το Son of a Brown, που συνοδεύει το όνομα του νέου ξενοδοχείου, μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού πρόκειται για το επαναστατικό «παιδί» της οικογένειας.

Μια ανάσα από την ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας και τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της πόλης, οι επισκέπτες που μυώνται στην ανέμελη φιλοσοφία του DAVE Red Athens, νιώθουν σα να βρίσκονται σε ένα γνώριμο μέρος. Ένα μέρος, το οποίο μας ταξιδεύει πίσω στα '80s, φέρνοντας όμως και κάτι από το σήμερα. Ένα σκηνικό βγαλμένο από το σύμπαν του Stranger Things του Netflix.

Είτε έρχεσαι από άλλη περιοχή της Ελλάδας ή του εξωτερικού και θέλεις να περάσεις μερικές βραδιές στην πρωτεύουσα, είτε είσαι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας και θέλεις να γίνεις για λίγο τουρίστας στην πόλη σου, το σίγουρο είναι πως στο DAVE Red Athens δεν θα βαρεθείς δευτερόλεπτο. Τα βιομηχανικού σχεδιασμού δωμάτια του ξενοδοχείου, με τα neon κόκκινα φώτα και τους γυμνούς τοίχους σε περιμένουν για να του συστήσουν την underground πλευρά της Αθήνας, ενώ κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με vinyl player και δίσκους.

....

Το ξενοδοχείο DAVE Red Athens διαθέτει 87 δωμάτια τα οποία διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι, ενώ στο lobby του ξενοδοχείου βρίσκεται η χαρακτηριστική βιβλιοθήκη της Brown Hotels με ανατρεπτικούς τίτλους βιβλίων για κάθε αναγνώστη. Στον ημιώροφο του ξενοδοχείου (εκεί όπου το πρωί θα πάρεις το πρωινό σου) λειτουργεί ευρύχωρο σαλόνι με μπιλιάρδο και arcade games, ενώ η not - your - ordinary αίθουσα συναντήσεων με μαυροπίνακα σε κάθε τοίχο, μπορεί να φιλοξενήσει κάθε επαγγελματική και μη συνάντηση.

Η ίσως πιο instagramική γωνιά του ξενοδοχείου βρίσκεται στο ισόγειο, εκεί όπου λειτουργεί ένα vintage burger bar. Την κουζίνα και τη λίστα με τα κοκτέιλ του έχει επιμεληθεί η ομάδα του Six Dogs. Εμείς δοκιμάσαμε το best seller Dave Burger με potato bun, smashed μοσχαρίσιο μπιφτέκι 100 γρ., κρεμμύδια, american cheese, πίκλες, xxx sauce, μαρούλι iceberg και ντομάτα, καθώς και το δροσερό και light, Fried Chicken Burger με brioche, τηγανητό κοτόπουλο, μαγιονέζα με χαβιάρι lumpfish και αγγούρι. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν και τα κοκτέιλ, τα οποία έχουν πάρει τα ονόματά τους από την περιοχή και τους δρόμους της.

H βραδιά στο DAVE Red Athens κλείνει πάντα στην ταράτσα του. Στο εντυπωσαικό rooftop που έχει δημιουργηθεί, υπάρχουν ξαπλώστρες, καναπέδες και τζακούζι, ενώ μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, χαλαρώνοντας με θέα ολόκληρη την πρωτεύουσα. Ένα από τα καλά «κρυμμένα» διαμάντα της Αθήνας, το οποίο το ανακαλύπτεις με μια επίσκεψη στο νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Brown Hotels.

DAVE Red Athens, Βερανζέρου 25, Αθήνα, τηλ. 2144027660