Ειδικός σε θέματα ύπνου συμβουλεύει για την κατάλληλη στάση σε περίοδο καύσωνα

Newsroom
Ειδικός σε θέματα ύπνου συμβουλεύει για την κατάλληλη στάση σε περίοδο καύσωνα
Ο ύπνος κατά την διάρκεια καύσωνα ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους.

Ένας ειδικός σε θέματα ύπνου μοιράστηκε την κατάλληλη θέση για να κοιμάται κάποιος σε περίοδο καύσωνα. Η αφόρητη ζέστη ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους στον ύπνο τους. Κυρίως όσους δεν μπορούν να κοιμούνται με ανοικτό κλιματιστικό ή ανεμιστήρα.

Την ώρα που οι καύσωνες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην Ευρώπη, ένας ειδικός σε θέματα ύπνου, ο Τζέιμς Λίνχαρντ, οποίος ίδρυσε τη Levitex, μια μάρκα με στρώματα και μαξιλάρια για τον ιδανικό ύπνο, προτείνει τις παρακάτω συμβουλές.

«Μην κοιμάστε ποτέ μπρούμυτα», λέει ο Τζέιμς. Η στάση αυτή δεν συνιστάται από τους ειδικούς, καθώς η πίεση που ασκείται σε ολόκληρο το σώμα είναι τεράστια. Αυτή η στάση ύπνου, που θεωρείται μακράν η χειρότερη, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, καθώς και πόνους στους μυς ή στις αρθρώσεις.

Ύπνος

Ο Τζέιμς τονίζει ότι η καλύτερη στάση ύπνου είναι η ημιεμβρυϊκή θέση. «Η θέση στην οποία ξαπλώνουμε είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί το βράδυ. Η καλύτερη στάση είναι αυτή που ονομάζουμε ''ο ονειροπόλος'', στην οποία βρισκόμαστε ξαπλωμένοι σε ημιεμβρυϊκή στάση», λέει ο ειδικός.

«Η βελτιστοποίηση της στάσης του ύπνου σας με ένα υποστηρικτικό στρώμα και μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε περισσότερο τη στάση την οποία παίρνετε πριν τον ύπνο, είτε βρίσκεστε στην ημιεμβρυϊκή στάση του "ονειροπόλου", είτε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Ποτέ όμως μην κοιμάστε μπρούμυτα, εκτός αν είναι για ιατρικούς λόγους», προσθέτει.

«Γιατί είναι τόσο σημαντική η στάση του σώματος; Επειδή αν στριφογυρίζεις στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται και αυτό σε κάνει πιο ζεστό, αφού κάνει περισσότερο αίμα να κυκλοφορεί στο σώμα σου», συμπλήρωσε.