Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Θρίλερ με τη λευκή ουσία, μεταβαίνει λόχος Πυρηνικής-Χημικής Άμυνας

Newsroom
Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Θρίλερ με τη λευκή ουσία, μεταβαίνει λόχος Πυρηνικής-Χημικής Άμυνας
Ο Ειδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας θα «χτενίσει» την περιοχή όπου έπεσε το αεροσκάφος Antonov.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov, που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου (16/7) στην Καβάλα. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η λευκή ουσία που βρέθηκε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το φορτίο έχει καεί, δεν υπάρχει τίποτα άθικτο, ωστόσο, αν και υπάρχει πλέον βεβαιότητα ότι πρόκειται για πυρομαχικά, οι Αρχές δεν γνωρίζουν ούτε τι τύπου ήταν ούτε σε τι ποσοστό του φορτίου αντιστοιχούσαν.

Στο σημείο μεταβαίνει ο Ειδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας, για να «χτενίσει» την περιοχή, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων. Θα διατεθεί επίσης τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα.

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από τα Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ.

Άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο, καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα, αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.